Acasă Actualitate Primăria Timişoara construieşte trotuare pentru pitici

Primăria Timişoara construieşte trotuare pentru pitici

379
DISTRIBUIȚI

Anul trecut, municipalitatea Timişoreană a demarat un proiect ambiţios, finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi bugetul local al Primăriei Timişoara. Proiectul vizează reabilitarea zonei Iancu Văcărescu din Timişoara, unde vor fi schimbate toate utilităţile şi reabilitate drumurile, parcările şi multe altele.
Trotuarul  pe care pot circula doar piticii

Pe strada Iancu Văcărescu din Timişoara se lucrează din greu la amenajarea drumului, a trotuarului şi a parcărilor care urmează să răsară în această zonă. Până aici toate bune şi frumoase, numai că locuitorii din această zonă se plâng că le-au fost tăiate toate căile de acces. Mai exact, viitoarele trotuare pe care vor circula pietonii, dar şi bicicliştii, nu vor avea mai mult de un metru lăţime. Acest lucru va crea multe dificultăţi în zonă, aşa cum se întâmplă în prezent şi pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, unde lucrurile stau aproape la fel.

„Trotuar de minim 1 metru şi pistă de biciclişti la fel”

Ioan Ganciov, unul dintre şefii Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Timişoara, aruncă bomba în ceea ce priveşte lucrările de pe strada Iancu Văcărescu. „Nu eu mă ocup de această lucrare, ci doamna Junie. Eu pot să vă spun că fiecare trotuar nou construit trebuie să aibă şi o pistă pentru biciclişti. Vă mai pot spune că pietonii trebuie să aibă un spaţiu de minim un metru, iar bicicliştii la fel. Asta înseamnă că trotuarul ar trebui să aibă minim 2 metri”, spune Ioan Ganciov.

Comentarii

comentarii