Acasă Eveniment Primul festival de film pe tema autismului se organizează în Timişoara

Primul festival de film pe tema autismului se organizează în Timişoara

DISTRIBUIȚI

Prin Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara, Universitatea „Politehnica” şi Universitatea de Vest Timişoara
“ Sperăm să convingem concetăţenii noştri că toleranţa şi acceptarea sunt cheia pentru ca aceste persoane să aibă o viaţă în comunitate, alături de semenii lor”, a declarat Laila Onu (foto), directorul Fundaţiei „Pentru Voi”.

laila OnuAutism Film Festival – primul festival de film pe tema autismului din România -este organizat de către Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara, în colaborare cu Universitatea „Politehnica” Timişoara şi Universitatea de Vest Timişoara, în perioada 22 – 23 iunie la Timişoara. E un eveniment de suflet, pentru suflet, care prezintă trei filme despre dragoste şi suferinţă, despre acceptare şi bătaie de joc, despre durere şi speranţă, filme care încearcă să apropie oamenii mai mult de o lume diferită, dar care se regăseşte printre noi fără să ştim – aceea a persoanelor cu autism.
„Ne dorim ca la finalul festivalului spectatorii să înţeleagă mai bine ce înseamnă autismul, ce greu e pentru un tânăr autist să înţeleagă lumea, ce sacrificii fac părinţii şi cât de mult contează atitudinea celor din jur, a colegilor, a vecinilor, a comunităţii. Sperăm să convingem concetăţenii noştri că toleranţa şi acceptarea sunt cheia pentru ca aceste persoane să aibă o viaţă în comunitate, alături de semenii lor”, a declarat Laila Onu.
Evenimentul este organizat în cadrul campaniei de antistigmatizare pe tema autismului organizată prin proiectul “Autismul nu dispare la 18 ani!”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mentală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală. Parteneri media: Realitatea TV, Ziua de Vest, Focus Vest şi Şapte Seri.

Comentarii

comentarii