Acasă Cultura Primul vernisaj de artă plastică în aer liber are loc la Calpe...

Primul vernisaj de artă plastică în aer liber are loc la Calpe Galery din Timișoara

2459
DISTRIBUIȚI

Marți, 9 iunie, iubitorii de artă plastică sunt invitați, la ora 18.00, la Galeria Calpe Timișoara de la bastionul Theresia din Timișoara, la prima expoziție plastică în aer liber, după perioada de izolare datorită pandemiei de Covid19.

Astfel, va avea loc vernisajul unei excelente expoziții a pictorului Petru Galiș.

Robert Șerban, critic de artă și poet a explicat: “Petru Galiș e un artist-punte între Banatul montan și cel de câmpie, între Banat și restul lumii. Născut la Șemlac, în județul Arad, absolvent al Facultății de Arte din Timișoara, Domnia sa a trăit și a activat mulți ani în Reșița, unde a fost profesor de desen, și încă unul cu har pedagogic, ce a reușit “să vrăjească” nu puțini dintre elevi care, astfel, au devenit artiști vizuali.

Totodată, a tutelat, în Caraș-Severin, de-a lungul timpului, numeroase tabere și simpozioane de pictură ce au generat o emulație remarcabilă și au atras participanți faimoși din țară.

S-a implicat, la Reșița și la Timișoara, în organizarea mai multor expoziții, a făcut parte din conducerea Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, fiind activ și prezent în acțiunile UAP.

Mai mult, e un bun cunoscător și comentator de arte, pe care l-am ascultat cu plăcere la nu puține vernisaje din galeriile orașului traversat de Bega.

Petru Galiș e un profesionist al artei, sagace, chibzuit, serios – fără a fi lipsit de umor și autoironie –, atent cu sine și cu vocația sa, interesat și curios de colegii săi și de evoluția lor. Îl văd ca pe un bănățean arhetipal, asumat”

Comentarii

comentarii