Acasă Actualitate Probleme cu mâncarea pacienților la Spitalul Județean Timișoara

Probleme cu mâncarea pacienților la Spitalul Județean Timișoara

DISTRIBUIȚI

206469b536d23fa3777f562350a79faa viewDupă câteva zile în care a livrat mâncare pentru Spitalul Județean Timișoara, firmei care a cîștigat licitația i s-a suspendat activitatea.

Motivul suspendării activității este capacitatea redusă a firmei de a prepara porțile de mâncare necesare pentru spital, peste 1.000. Firma producea peste 200 de porții în mod uzual, iar atunci când a venit vorba de peste 1.000 de porții a depus o solicitare pentru extidnere și modernizare la Direcția Sanitar-Veterinară (DSV). Cei de la DSV au spus „da”, dar se suspendă activitatea pe perioada extinderii. Prin urmare, după numai câteva zile, firma care livra mâncare la Spitalul Județean Timișoara are contractul suspendat, la fel și activitatea. În plus, pacienții s-au plâns și de faptul că mâncarea nu vine la timp și se încurcă porțiile între ele.
De sâmbătă va începe livrarea mâncării o altă firmă, care va fi stabilită vineri, prin negociere directă. Aceasta va livra mâncare pentru maxim șase luni, până când se va face o nouă licitație sau se va relua contractul cu firma care a livrat până acum – Dio Eden. Firma a trimis o notificare cu privire la mărirea capacității de producție, motiv pentru care activitatea i-a fost suspendată. Termenul de remediere dat de DSV este 15 septembrie.
„Suntem perfect de acord cu ceea ce s-a semnalat de către pacienții din spitalul județean, au fost probleme mari de livrare a alimentelor, nu s-a respectat orarul, s-au încurcat mai mutle secții între ele, a fost necesar ca unele porții să fie retrase, altele să fie aduse. Aceste lucruri au început pe parcursul următoarelor zile să se îmbunătățească, mâncarea a fost livrată din ce în ce mai normal, pe zi ce trecea se îmbunătățea sistemul. Având în vedere faptul că DSV le-a suspendat activitatea, urmează ca de mâine să facem negociere directă”, a spus Marius Craina.
Reprezentanți DSV spun că spitalul avea obligația să verifice capacitatea firmei de a livra porțiile de mâncare.
„Firma de catering funcționează din septembrie 2014. Ei au fost autorizați pe o capacitate de aproximativ 200 de porții de mâncare, pe care le-au livrat la Oncohelp. Nu au fost sesizări și reclamații vizavi de calitatea produselor și serviciilor. În data de 29 iulie, firma de catering ne-a făcut solicitare pentru a intra într-un program de extidnere și modernizare și au prezentat un contract de prestări servicii către un alt spital. Ne-am dus acolo și am spus că suntem de acord să facă acest program, dar cu ssupendarea activității. Cel care a făcut această achiziție trebuia să verfice capacitatea concurenților. Firma a participat la licitație, avea dreptul ei, doar că nu avea capacitate pentru 1400 de porții de mâncare, capacitatea era redusă la 200-300 de porții, ei (spitalul județean – n.r.) i-au atribuit acest contract, Spitalul avea obligația să verifice”, spune Csaba Daroczi, director adjunct la DSV Timiș.

 

Comentarii

comentarii