Acasă Administraţie Produse alimentare pentru persoanele defavorizate din Timișoara, distribuite începând de joi

Produse alimentare pentru persoanele defavorizate din Timișoara, distribuite începând de joi

589
DISTRIBUIȚI

Începând de joi, 22 aprilie, Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), va distribui pachetele cu produse alimentare pentru persoanele care provin din medii defavorizate. Produsele provin din stocurile de intervenție comunitară, parte a Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, și vor fi distribuite către beneficiarii finali, în limita stocului disponibil.

„Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor. În vederea limitări răspândirii virusului SARS-CoV-2 este necesară respectarea măsurilor de prevenție prevăzute de actele normative în vigoare”, transmite Rodica Surducan, directoarea DAS Timișoara.

„Pot beneficia de aceste produse alimentare în conformitate cu Ordonanţă de Urgenţă nr. 84/2020 din 21 mai 2020, art.3; lit.c următoarele categorii: persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente(grad grav si accentuat), definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. Toți beneficiarii care ridică pachetele de alimente trebuie să prezinte actul de identitate în original. Pentru persoanele cu dizabilitati copie dupa certificatul de incadrare in gradul de handicap si dupa cartea de identitate”, se mai arată în comunicatul de presă al Direcției de Asistență Socială.

Produsele alimentare vor fi distribuite în perioada 22 aprilie – 6 mai 2021, luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00, la locația de pe str. Lorena nr.35, Fiecare pachet va conține următoarele produse alimentare:

Produs Cantitate Greutate (Kg sau litri)
Faină albă de grâu 5 buc. 5,00
Mălai 4 buc 4,00
Paste făinoase 2 buc 0,80
Ulei 4 buc 4,00
Zahăr 2 buc 2,00
Orez 4 buc 4,00
Conservă carne de vită 5 buc 1,5
Conservă carne de porc 3 buc 0,90
Conservă pateu de ficat de porc 5 buc 1,00
Compot de fructe 2 buc 1,44
Gem de fructe 1 buc 0,36
Gem de fructe dietetic 1 buc 0,36

 

Comentarii

comentarii