Acasă Actualitate Prof.dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT: “Ne pregătim pentru faza de consolidare a...

Prof.dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT: “Ne pregătim pentru faza de consolidare a UNITA ca actor relevant în Europa…!”

DISTRIBUIȚI

Prima fază a alianţei de universităţi europene UNITA ajunge într-o etapă importantă. În cadrul Governance Board UNITA, organizat la Universitatea din Zaragoza, zilele acestea, cele şase universităţi fondatoare (Universitatea din Torino, Universitatea Savoie-Mont Blanc, Universitatea din Pau, Universitatea din Zaragoza, Universitatea  din Beira  Interior şi Universitatea de Vest din Timişoara) au semnat actul de constituire al Grupului  European de Interes Economic UNITA. Acesta va reprezenta un instrument eficient în consolidarea colaborării interinstituţionale între membrii Alianţei, urmând să evolueze într-o soluţie de colaborare pilotată de UNITA sub forma de Grup European de Interes Academic.

Mai mult, alianţa de universităţi europene UNITA tocmai şi-a depus candidatura pentru continuarea activităţilor pentru încă şase ani şi extindere la un număr de 12 parteneri, în cadrul European Universities Initiative.

“Continuăm să ne aducem contribuţia la transformarea învăţământului superior european cu modele de bune practici recunoscute la nivel european şi rezultate importante din faza iniţială, de pilotare, mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea campusului virtual UNITA, a mobilităţilor UNITA, a consolidării unei comunităţi academice şi studenţeşti UNITA, cât şi din punctul de vedere al asigurării calităţii într-o alianţă de universităţi europene. De asemenea, ne pregătim pentru faza de consolidare a UNITA ca actor relevant în Europa şi la nivel global, atât în domeniul educaţiei, cât şi al cercetării”, a explicat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii