Acasă Actualitate Proiectele avangardiste din cadrul HackTM 2022 au fost recompensate cu premii de...

Proiectele avangardiste din cadrul HackTM 2022 au fost recompensate cu premii de peste 20.000 de euro

DISTRIBUIȚI

Cea de-a șasea ediție a hackathon-ului timișorean și cel mai mare din sud-estul Europei a găzduit aproximativ 300 de pasionați ai IT-ului, timp de 3 zile, pentru a crea soluții digitale în contextul ariilor tehnologice de acțiune din cadrul HackTM.

Vineri, 10 iunie, participanții s-au reunit la Sala Polivalentă Dumbrăvița pentru a se duela pentru cele 8 premii puse la bătaie de către Asociația Banat IT, organizatorul evenimentului, și partenerii acestei ediții. După formarea echipelor de hackathon, 30 de proiecte au fost înregistrate în cursa pentru premii, iar concurenții și-au dezvoltat ideile timp de 48 de ore cu scopul de a cuceri scena maratonului de programare.

Studenți, profesioniști IT sau pasionați ai industriei au lucrat în echipe de până la 6 persoane, sub îndrumarea mentorilor – experți în tehnologie, design sau domeniul antreprenorial. Pe durata celor trei zile de eveniment, aceștia au parcurs mai multe etape până la desemnarea câștigătorilor: etapa de prezentare a ideii de proiect, etapa de formare a echipelor, etapa de dezvoltare a proiectelor și, bineînțeles, etapa de jurizare.

Fiecare proiect a fost înscris pe una sau mai multe arii de tehnologie din curricula evenimentului, iar câștigătorii au fost pe măsură:

  • Cybersecurity/Decarbonization: Proiectul Morpheus, prezentând o soluție de verificare a identității și portofel digital și echipa ScanIT, prezentând un ceas inteligent care poate scana rețelele din apropiere și poate găsi vulnerabilități în acestea
  • Smart Mobility: Câștigătoare a fost echipa BitHunters, cu proiectul BikeChain – un sistem gratuit de bike sharing
  • Payments: Proiectul Morpheus
  • Inteligență artificială: Proiectul Morpheus
  • Media, Entertainment & Education: Echipa KaryoML, cu proiectul cu același nume, constând într-o soluție avansată pentru analize medicale
  • Q-commerce: Echipa Chefini, cu proiectul Cookers & Chefs Social Media – platformă de social media dedicată pasionaților de gătit
  • O.T.H.I.N.G.: Premiul dedicat proiectelor care nu se încadrează în niciuna dintre ariile anterioare, pentru a stimula participarea la hackathon ca experiență, a fost câștigat de echipa Definitely Not a Team, cu proiectul Definitely Not a Project.

Câștigătorii marelui premiu, în valoare de peste 5.000 Euro, pus la bătaie de către Banat IT, au fost reprezentați de echipa Plant2Win. Aceștia, prin proiectul inovativ Plant2Earn, au creat o soluție avangardistă pentru rezolvarea problemelor emisiilor de carbon, prin stimularea oamenilor să planteze copaci. Ca dovadă, pentru fiecare copac plantat, li se acordă un NFT care poate fi tranzacționat ulterior pentru criptomonede.

Comentarii

comentarii