Acasă Administraţie Propunere de la Ministerul Transporturilor: CJ Timiș să se ocupe de realizarea...

Propunere de la Ministerul Transporturilor: CJ Timiș să se ocupe de realizarea Centurii Vest Timișoara

394
DISTRIBUIȚI

Noul ministrul al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a propus preluarea construcției Centurii Vest Timișoara de către Consiliul Județean Timiș. Ministerul dă banii, CJT face licitație și conduce șantierul, spune oficialul. Ideea nu este una nouă, a fost lansată în urmă cu un an de zile chiar de Alin Nica, președintele administrației județene.

Ideea a fost prima dată lansată fix în urmă cu un an, atunci când administrația Nica era în plin avânt de dezvoltare. Dorințele constructive ale liderului județean mergeau atunci și mai departe, voia chiar preluarea proiectului autostrăzii spre Belgrad. Pe 27 noiembrie 2020, liderul CJT cerea exact acest lucru.

”Două dintre proiectele importante pe le am în vedere sunt centura de sud și cea de vest a Timișoarei. În cazul primei lucrări deja demarate, cu termen de finalizare în 2022, mă voi asigura că evoluția proiectului este atent monitorizată, iar în ceea ce privește centura de vest al cărui studiu de fezabilitate tocmai a intrat în lucru, îmi doresc ca implementarea să fie realizată integral de către Consiliul Județean Timiș. Cu sursă de finanțare națională sau europeană și implicare județeană putem obține cele mai bune rezultate pentru cetățeni. Același lucru mi-l doresc și pentru autostrada Moravița – Timișoara, să facilităm derularea rapidă și eficientă a lucrărilor, să obținem rol de coordonare în implementarea proiectului. Pentru următorii ani, am în vedere creșterea mobilității, a siguranței și a condițiilor de transport pentru toți locuitorii județului”, spunea atunci Alin Nica.

La aceiași idee revine, după discuția dintre Nica și noul ministru al Transporturilor purtată sâmbătă, Sorin Grindeanu. Acesta spune că a discutat cu șeful administrației timișene pe tema preluării proiectului centurii Vest.

Comentarii

comentarii