Acasă Actualitate Provizoratul din salubrizarea Timișoarei, lung de 18 luni și în valoare de...

Provizoratul din salubrizarea Timișoarei, lung de 18 luni și în valoare de 42 de milioane lei, pică la vot în CLT

DISTRIBUIȚI

Consilierii locali liberali și cei social-democrați nu au fost de acord cu propunerea administrației timișorene, de a aproba un contract provizoriu de salubrizare a străzilor Timișoarei, lung de 18 luni, în valoare de 42 milioane de lei. Numărul de voturi atrase a fost de doar 13, prea puține pentru ca acest proiect să treacă.

Primarul Dominic Fritz i-a acuzat pe consilierii PSD și pe cei liberali, care nu au susținut demersul lansat, că vor să lase orașul fără curățenie. Dacă social democrații Radu Țoancă și Andra Lăpădatu au votat împotrivă, (aproape) toți liberalii prezenți în ședința ordinară au decis să nu voteze. Deci, numărul minim de voturi necesare nu a fost atins. Aceasta deși viceprimarul Cosmin Tabără a votat la fel ca și colegii săi din conducerea administrativă a Timișoarei. De asemenea, votul lui Andrei Meșter, cel ales pe listele USR și dat ulterior afară din partid pentru că nu mai vota cum îi cerea formațiunea, a contat. Nu au fost adunate voturile necesare, așa că, cel puțin deocamdată, proiectul a picat. Cei de la PSD au spus că nu e normal ca un asemenea proiect de hotărâre, cu o asemenea valoare financiară, să fie prezentat consilierilor cu doar câteva câteva ore înainte de vot, ceea ce a dus la votul negativ. De asemenea, Radu Țoancă a mai întrebat de ce e nevoie de 18 luni pentru a se face o nouă licitație

După rezultat, primarul Fritz a fost atât de nervos încât a cerut terminarea ședinței de plen, chiar dacă nu era el președinte de ședință. De asemenea, la intervenția consilierului PSD, Radu Țoancă, la capitolul interpelări, a cerut ca acesta să-și întrerupă prezentarea, având în vedere că e o ședință de plen extraordinară, chiar dacă era cea ordinară, lunară.

De asemenea, Fritz a mai anunțat că va convoca, cât de repede posibil, o nouă ședință, unde proiectul să fie supus din nou la vot, probabil luni.

Comentarii

comentarii