Acasă Politica PSD are pregătiți patru – cinci candidați pentru funcția de primar al...

PSD are pregătiți patru – cinci candidați pentru funcția de primar al Timișoarei la următoarele alegeri

1515
DISTRIBUIȚI

Greșelile din trecut nu mai trebuie repetate, iar PSD nu trebuie să lanseze un candidat cu două luni înainte de alegerile pentru primar. Acesta trebuie cunoscut și prezentat cu doi ani înainte. Iar organizația are cel puțin patru cinci asemenea candidați, spune  Mihai Ritivoiu, proaspăt ales președinte al PSD Timișoara.

El își anunță ambițiile legate de noua funcție, anume câștigarea alegerilor pentru funcția de primar al Timișoarei.

„Rămâne deschisă și varianta unei candidaturi din afară, dar personal consider că avem oameni valoroși și cu experiență care pot să ocupe poziția de candidat, iar ulterior de primar al orașului. Vom lucra la niște măsurători destul de în detaliu în acest sens pentru a vedea exact care este cea mai bună soluție”, a spus Ritivoiu.

O asemenea candidatură trebuie pregătită din timp nu cu două săptămâni înainte, spune Ritivoiu. El vrea să le transmită timișorenilor ceva: cei de la PSD nu sunt nici comuniști, nici agramați, așa cum sugerează alte forțe politice.

”Vom vedea ce se va întâmpla dacă vom lansa un candidat cu doi trei ani înainte. Noi vrem să schimbăm percepția. Nu suntem nici comuniști, nici agramați, așa cum ne consideră unii timișoreni. Nu suntem comuniști pentru că toată conducerea județeană și municipală eram minori la Revoluție, iar despre agramat avem școli mai bune și făcute la timp, spre deosebire de contracandidații noștri. Și ca ani de facultate avem mai mulți. Totodată, vreau să le cer iertare timișorenilor pentru toate momentele în care i-am dezamăgit”, a spus Ritivoiu.

Legat de momentul desemnării unui candidat a vorbit și Eugen Dogariu, senator PD de Timiș. El acceptă și alți candidați, externi, dar e de părere că asupra lui Robu s-a exprimat deja electoratul.

„Cred că aproape la fiecare proces electoral desemnarea candidatului s-a făcut în ultimele două luni înainte de alegeri, dar nu cred că există o condiție ca el să fie astăzi în partid sau să se facă membru mâine. Suntem deschiși la la orice variantă în condițiile în care, cum spuneam, n-am vrea să mai repetăm greșelile trecute. Trebuie văzut ce își dorește Timișoara. Cred că Robu este unul dintre primarii care s-a măsurat printr-un proces electoral și am văzut care a fost rezultatul. Din păcate, prestația lui de opt ani ne-a adus astăzi în situația în care să avem un primar fără experiență politică, fără experiență administrativă, care, după părerea mea, va încheia aventura la Primăria Timișoara cu un mare deficit pentru oraș.”, a declarat senatorul Eugen Dogariu.

Comentarii

comentarii