Acasă Eveniment Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul celor două doamne din Timişoara umilite...

Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul celor două doamne din Timişoara umilite de Trezoreria din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

victorie timisorenceRăsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul celor două doamne din Timişoara, J. Valeria şi C. Ileana care au fost umilite de mai multe ori de către Trezoreria din Bucureşti: instanţa le-a dat câştig de cauză timişorencelor şi, astfel, vor putea să îşi primească despăgubirile prevăzute de lege.
Iată ce a declarat avocatul Alin Socol: „Am câştigat la Tribunalul Bucureşti contestaţia la executare silită, săptămâna trecută. Instanţa a decis în mod corect şi definitiv că actele de executare în cadrul dosarului execuţional nr. 63 din 2014 sunt perfect legale. Înseamnă că ei sunt supuşi executării silite în baza hotărârii judecătoreşti. Astfel, validarea pe poprire şi sentinţa obţinută la Judecătorie pentru validare de poprire sunt perfect legale. Instanţa a decis că acea contestaţie la executare formulată de ei este nefondată. În acest caz, justiţia a funcţionat corect şi şi-a făcut treaba. Merită să spunem asta”, a declarat Alin Socol, avocatul celor două timişorence, care fac de doi ani demersuri, privind legea de despăgubire a refugiaţilor din Basarabia şi Bucovina.

Amintim că în decembrie 2015 Trezoreria Bucureşti – administratorul banilor ANRP  – a dat o lovitură aproape mortală celor două timişorence, C. Ileana şi J. Valeria: a luat banii din contul doamnelor şi i-a dat altuia, chiar dacă instanţa Judecătoriei  Sectorului I Bucureşti le-a dat câştig de cauză timişorencelor.
Iată ce motivaţie aberantă aduce Trezoreria în sprijinul deciziei sale: „În ceea ce priveşte suma de …, reprezentând actualizare debit şi cheltuieli de executare, Trezoreria a transmis executorului judecătoresc că a fost indisponibilizată în contul ANRP însă virarea debitelor se face în mod corect în ordinea depunerii adreselor de înfiinţare a popririi la sediul terţului poprit, lucru care nu a dat posibilitatea virării acestei sume odată cu debitele înscrise în celelalte dosare de executare. Faţă de cele de mai sus, terţul poprit Trezoreria Bucureşti nu a dat dovadă de rea credinţă, dimpotrivă rolul său activ în a da curs adresei de înfiinţare a popririi a demonstrat acest lucru. Procedarea de consemnare a sumelor cuvenite creditorilor ar constitui o acţiune discriminatorie faţă de alţi creditori care se află înaintea acesteia pe lista dosarelor de executare aflate în aşteptare la terţul poprit Trezoreria”, se arată în decizia din 23 decembrie 2015.
Conform deciziei de executare silită, din decembrie 2014, Trezoreria trebuie să elibereze banii popriţi pentru despăgubire, în contul celor două doamne, dar instituţia a sfidat orice lege şi nu a vrut să respecte legea, căutând diverse motivaţii şi amânând mereu. Iată ce spune avocatul celor două doamne, Alin Socol, din Timişoara:
„Dacă eu am depus cererea şi am obţinut toate formalităţile de la instanţă de încuviinţarea executării silite, Trezoreria trebuia să dea banii celor două doamne din Timişoara, conform legii. Cum îmi furi tu banii care trebuie să mi-i dai mie şi îi dai altuia? Aici, e o chestiune penală, e deturnare de fonduri. Noi am dat în judecată şi am obţinut hotărâre judecătorească să ne dea banii. Nu se poate aşa ceva să ne ia banii din cont. Banii de la ANRP se iau pe dosare, aşa cum am avut noi, cu cele două doamne. Pentru dosarul doamnelor avem hotărârea judecătorească, prin care au fost indisponibilizaţi banii. Cum a avut Trezoreria tupeul să ia banii din acest dosar şi să îi dea altuia? A trecut peste o hotărâre judecătorească dată de instanţă. Aşa ceva este incredibil”, spune avocatul Socol.

Comentarii

comentarii