Acasă Eveniment Război contra poluării fonice! Polițiștii din Timișoara au oprit în trafic zeci...

Război contra poluării fonice! Polițiștii din Timișoara au oprit în trafic zeci de mașini și motociclete modificate ilegal

DISTRIBUIȚI

După sute de telefoane date de timișorenii treziți în toiul nopții de zgomotele infernale produse de motocicletele ambalate la maxim, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au demarat acțiunile de control. Și s-au îngrozit de ce au descoperit pe străzile din oraș.

În data de 3 aprilie, între orele 20:00-00:00, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Timiș, polițiștii au acționat pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor care se deplasează pe drumurile publice. În doar cinci ore au fost legitimate 370 de persoane, controlate 245 de autovehicule și 109 de motociclete. Iar neregulile descoperite au fost mari. Au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.867 de lei, dintre acestea 46 au fost aplicate bicicliștilor, 19 pietonilor și 9 motocicliștilor pentru încălcare regulilor de circulație. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și  au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare pentru neregulile tehnice constatate.

De ani de zile timișorenii se confruntă cu poluarea fonică produsă de mașinile și mai ales motocicletele modificare ilegal.

Trebuie precizat că poluarea fonică perturbă echilibrul natural al mediului și pot avea efecte negative asupra sănătății umane, faunei și ecosistemelor și reprezintă al doilea factor de deces în rândul populației marilor orașe. Conform unei analize făcute de o companie de consultanță apărute în 2021, 49 la sută din locuitorii Timișoarei au declarat că sunt afectați de zgomote, orașul fiind în primele 10 localități din România poluate fonic.

Cursele pe bulevardele Timișoarei au fost și sunt în continuare monitorizate de polițiști. Cele 26 de vehicule cu nereguli tehnice scoase de pe străzi ar trebui să reducă puțin gradul de poluare.

Tot în data de 3 aprilie 2024, în intervalele orare 09:00-11:00 și 16:00-19:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au acționat pe zonele cu risc rutier ridicat și pe principalele bulevarde al municipiului Timișoara pentru combaterea indisciplinei conducătorilor de biciclete și a pietonilor.

Numărul de accidente în care au fost implicați bicicliștii și pietonii a crescut în ultimul timp. Cele mai multe cazuri au avut ca protagoniști curierii pe bicicletă, care, fie au lovit pietoni în zonele pietonale, fie au fost loviți de mașini, circulând ilegal.

Comentarii

comentarii