Acasă Actualitate Reabilitarea reţelei de canalizare pe două străzi din Timişoara

Reabilitarea reţelei de canalizare pe două străzi din Timişoara

335
DISTRIBUIȚI

Din 3 mai
În cadrul măsurii ISPA, care este în curs de desfăşurare la Timişoara, începând cu 3 mai, vor fi demarate lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare pe două străzi din Timişoara: Constantin Brâncoveanu (între 16 Decembrie şi Ciprian Porumbescu) şi Romulus (între Constantin Brâncoveanu şi Corbului). “Acestea constituie un prim lot de lucrări din componenta E a măsurii ISPA Timişoara, „Reabilitarea şi extinderea canalizării (4 străzi)”. Lotul doi este format din strada Memorandului şi Piaţa Crucii şi este încă în fază de licitare.
Scopul acestor lucrări este creşterea gradului de confort pentru locuitorii din zonă”, a precizat Georgiana Petraşcu, din cadrul Aquatim. Pentru ca disconfortul creat de vecinătatea şantierului să fie cât mai redus, Aquatim recomandă posesorilor de autovehicule  să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate, pentru a evita accidentele şi a nu stânjeni activitatea pe şantier, iar pietonii sunt rugaţi să traverseze doar pe podeţele special amenajate, pentru a evita accidentele. Reabilitarea segmentelor menţionate mai sus este necesară pentru o bună funcţionare a sistemului de canalizare şi pentru a reduce numărul defectelor, lucrărilor de reparaţie şi costurile aferente, oferind astfel servicii îmbunătăţite de canalizare.
Timişoara beneficiază astfel de 32 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, din partea Uniunii Europene. Valoarea totală a măsurii este de peste 45 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii