Acasă Actualitate Recomandările medicilor privind consumul de alimente în perioada Paştelui

Recomandările medicilor privind consumul de alimente în perioada Paştelui

DISTRIBUIȚI

masa de Paste TimisoaraDSCF8311Medicii îi atenţionează pe cetăţenii care au postit înaintea Sărbătorilor Pascale, timp de o lună şi jumătate (45 de zile) sau mai puţin, să fie foarte atenţi la realuarea alimentaţiei bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli. Acestea pot cauza de cele mai multe ori probleme digestive foarte grave.

Un astfel de tip de alimente trebuie evitat, pe cât posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni difestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice.

Bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără şi cele bogate în grăsimi sau sare.

Ministerul Sănătăţii recomandă, în această perioadă, următoarele:

1. Consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de miel, mai ales persoanelor care au ţinut post.
2. Carnea şi preparatele din carne de miel trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi, care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.
3. Alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate.
4. MS recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool, cât şi a exceselor alimentare.
5. Trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat.
6. Având în vedere zilele libere din perioada vacanţei de Paşte, pe lângă o alimentaţie corectă, se recomandă şi o hidratare corectă şi activitate fizică corespunzătoare.

Comentarii

comentarii