Acasă Cultura Redactorul-şef al revistei Orizont, printre laureaţii premiilor USR pe anul 2012

Redactorul-şef al revistei Orizont, printre laureaţii premiilor USR pe anul 2012

353
DISTRIBUIȚI

premiu usr mihaiesPreşedintele USR Timişoara, în Juriul de Premiere

Uniunea Scriitorilor din România (USR) a decernat premiile literare pe anul 2012, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în seara zilei de luni, 10 iunie, în Sala Oglinzilor de la Casa Monteoru din Bucureşti.

Lista laureaţilor a fost stabilită în aceeaşi zi, de Juriului de Premiere al USR, format din Mihai Zamfir – preşedinte, Gabriel Coşoveanu, Dan Cristea, Irina Petraş şi Cornel Ungureanu (preşedinte USR Timişoara) – membri.

Dacă pe lista nominalizaţilor se aflau mai mulţi scriitori din zona de vest a ţării – printre care şi Gheorghe Schwartz, directorul Filialei Banat-Crişana a Institutului Cultural Român -, pe cea a laureaţilor s-au regăsit doar Mircea Mihăieş, redactorul-şef al revistei Orizont, publicaţie a Filialei Timişoara a USR, și scriitorul de limbă sârbă Goran Mrakici. Mircea Mihăieș a primit premiul la categoria „Critică şi Istorie Literară, Eseu”, pentru volumul „Ce rămâne. William Faulkner şi misterele ţinutului Yoknapatawpha”, apărut la Editura Polirom. Goran Mrakici a primit premiul pentru literaturile minorităţilor naţionale, pentru volumul „Contraatac terorist”, editat de Uniunea Sârbilor din România.

„E o mare onoare pentru mine. Premiile USR sunt cele mai prestigioase premii din România. Întotdeauna când te premiază colegii e ceva în plus. A fost o competiţie acerbă, cu şapte nominalizaţi la fiecare categorie. Eu poate nu m-aş fi premiat pe mine. Faptul că sunt singurul timişorean premiat anul acesta sper să fie un stimulent pentru colegi”, a declarat, pentru ZIUA de Vest, Mircea Mihăieş.  

Comentarii

comentarii