Acasă Economic REMAT MG – investiție de milioane de euro, la Frumușeni, lângă Arad

REMAT MG – investiție de milioane de euro, la Frumușeni, lângă Arad

DISTRIBUIȚI
FOTO
 
La Frumușeni, o localitate situată la câțiva kilometri de Arad a fost inaugurat noul sediu și punct de lucru în județul Arad al SC REMAT MG SA. Noua investiție este cu adevărat la standarde europene.

 „Cu susținerea grupului și ca urmare a eforturilor de natură fizică, financiară și emoțională, am reușit să construim această bază și să o dotăm cu toate utilajele necesare pentru o reciclare eficientă”, a declarat Marius Mairovitz, directorul firmei REMAT MG. În anul 2000, Müller-Guttenbrunn Gruppe – Austria a făcut primul pas în România și a înființat o firmă de reciclare a deșeurilor la Timișoara. Acum, grupul are filiale în Austria, Slovacia, Cehia, România, Liechtenstein și Bulgaria. În 2005, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al Remat Arad, iar în 2011 s-a decis fuziunea Remat MG cu Müller-Guttenbrunn Recycling. Apoi, a început construcția punctului de lucru de la Frumușeni, localitate aflată  la șapte kilometri de Zăbrani, localitatea natală a cunoscutului scriitor Adam Müller-Guttenbrunn. „Actuala bază beneficiază de o infrastructură corespunzătoare desfășurării activității de reciclare, construcțiile sunt realizate ținând cont de toate normele de protecție a mediului. Spații moderne de depozitare, de sortare și prelucrare a deșeurilor, dotări ce oferă  personalitate și condițiile necesare desfășurării activității”, a declarat Marius Mairovitz. Baza este dotată cu utilaje moderne, necesare în activitatea de reciclare. Printre acestea sunt roto-ștreder-ul pentru deșeurile electrice și electronice prevăzute cu o stație de sortare cu 18 posturi și cu o capacitate de prelucrare de 10 – 15 tone pe oră, ștrederul pentru prelucrare prevăzut cu o dublă separație magnetică, stație de sortare cu o capacitate de 5-6 tone pe oră, o instalație pentru prelucrarea deșeurilor cu o capacitate de două tone sortate pe oră și alte instalații de prelucrare a cablurilor de cupru și aluminiu cu o capacitate de o tonă pe oră. „Construcția acestei baze are ca scop principal dezvoltarea și creșterea activității societății noastre, prin mărirea capacității de prelucrare a deșeurilor, valorificarea la maxim a acestora și, bineînțeles, creșterea calității produsului finit, a materiei prime secundare. Beneficiind de acest avantaj, tehnologia, și conștientizând faptul că ingredientul principal al succesului în afaceri este dezvoltarea relației de prietenie cu partenerii noștri, dorim să lărgim colaborarea cu toți partenerii și să găsim împreună calea de a crește împreună afacerea și de a avea un beneficiu reciproc. Noua noastră bază de reciclare sperăm să ajute la dezvoltarea zonei, nu numai prin crearea unor locuri de muncă, ci și prin marcarea startului unui viitor parc industrial de zonă, deoarece potențial există. Realizarea acestei baze reprezintă practic materializarea unui vis mai vechi al meu și al colegilor de grup, de a avea în România o societate cu o capacitate de prelucrare și tratare a deșeurilor, în special a metalelor neferoase și deșeurilor electrice și electronice la nivelul din Austria”, a declarat Marius Mairovitz.
La deschidere a participat Christian Müller-Guttenbrunn, manager al grupului Müller-Gutternbrunn. Acesta este un stră-strănepot al scriitorului Adam Müller-Guttenbrunn și a povestit cum bunicul său a înființat în Austria, în urmă cu 58 de ani firma care, după ani de zile, a ajuns una dintre cele mai importante din Europa. „Decizia de relocare în afara orașului este una salutară. Vă felicit pentru decizia de a investi în România, de a vă cheltui aici banii. Această realizare este cu atât mai lăudabilă, cu cât majoritatea firmelor din Arad și-au propus să supraviețuiască iar dumneavoastră vă dezvoltați”, a declarat Nicolae Băcanu, președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. „Investiția se măsoară într-o cifră cu șase zerouri. Sperăm ca prin această investiție să dezvoltăm atât activitatea de reciclare a activității noastre cât și să creem un potențial în zonă pentru dezvoltarea unui parc industrial și nu în ultimul rând, sperăm să aducem reciclarea la un alt nivel, la mineritul modern, efectiv să ajungem la nivelul de a extrage toate resursele naturale care au fost folosite, bunurile care nu mai sunt utile și să le reintroducem în circuitul economic. Acesta este scopul nostru principal și sper să reușim să dezvoltăm afacerea, pentru că suntem chiar animați de dorința de a face ceva în domeniul acesta, care din punctul meu de vedere, nu este exploatat la maxim în prezent”, a declarat Marius Mairovitz. 
 
{vsig}galerie/remat arad{/vsig}

Comentarii

comentarii