Acasă Actualitate Reprezentantul Sfântului Scaun în România – vizită pastorală la Timişoara

Reprezentantul Sfântului Scaun în România – vizită pastorală la Timişoara

971
DISTRIBUIȚI

Răspunzând invitaţiei adresate de către Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara, de a participa la Solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt – Sfintele Rusalii, Înalt Prea Sfinţia Sa Msgr. Miguel Maury Buendía Nunţiu Apostolic la Bucureşti, reprezentant al Sfântului Scaun în România şi în Republica Moldova, va efectua o vizită pastorală în Dieceza de Timişoara în perioada 18-20 mai 2018.

În prima zi a vizitei, vineri, 18 mai 2018, Nunţiul Apostolic se va deplasa la Dudeștii Vechi, parohie administrată de către pr. Petru Velciov, unde începând cu orele 18.00 va celebra o Sfântă Liturghie în biserica parohială romano-catolică din localitate. Cu ocazia pelerinajului Arhidiaconatului Montan la Bazilica Maria-Radna, sâmbătă, 19 mai 2018 la orele 11.00 Nunţiul Apostolic va celebra o Sf. Liturghie solemnă în vestitul loc de pelerinaj marian cu concelebrarea Excelenţei Sale Martin Roos, episcop de Timişoara și a preoților diecezani prezenți. În după-amiaza aceleiaşi zile, înaltul oaspete va vizita filiala din Lipova a Caritas „Sanctus Gerhardus“. Începând de la ora 17.00, în monumentala biserică parohială din Vinga, Nunțiul Apostolic va participa la Devoțiunea Mariană specifică lunii mai, programul spiritual fiind oficiat de către Pr. Sebastian Mirciov, paroh de Vinga.

Duminică, 20 mai 2018 cu ocazia Solemnităţii Coborârii Sfântului Duh (Sf. Rusalii), Excelenţa Sa Miguel Maury Buendía va administra Sfântul Mir în Domul Sf. Gheorghe, Catedrala Romano-Catolică din Timișoara, în cadrul Sf. Liturghii pontificale, celebrată cu începere de la ora 10.00, iar în după-amiaza zilei va vizita Căminul pentru Persoane Vârstnice „Emmaus“ din Ciacova, unde va fi întâmpinat de către pr. György Kóbor, directorul organizației locale Caritas și de pr. Gyula Dorin Filip, parohul romano-catolic al locului. Pe tot parcursul vizitei, Nunţiul Apostolic va fi însoţit de Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara.

Comentarii

comentarii