Acasă Politica „Revin în Parlament pentru a fi aproape de arădeni”

„Revin în Parlament pentru a fi aproape de arădeni”

DISTRIBUIȚI

Interviu cu Lia Ardelean, candidat USL la Camera Deputaţilor, Colegiul 2 Arad
– Care sunt argumentele dvs. în cursa electorală care începe mâine?

–    Am experienţa şi determinarea necesară pentru a rezolva împreună cu cetăţenii problemele colegiului 2 Arad (Vlaicu, Gai, Bujac, Poltura, cartierul Funcţionarilor şi zona Pieţei Mici din Centru) în care candidez. M-am născut, am crescut şi trăiesc în Arad. Sunt de profesie inginer şi am condus foarte tânără fiind o secţie de producţie, imediat după absolvirea facultăţii. Pentru scurt timp am mai lucrat în învăţământul liceal şi în cel superior, la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. După 1990 m-am îndreptat spre mediul privat, iar experienţa ca om de afaceri m-a ajutat să gândesc în termeni de eficienţă, să lucrez şi să comunic exemplar cu oamenii şi să îi apreciez pe cei performanţi. Am intrat în politică după ce am reuşit în afaceri, din convingerea că pot să ajut un număr cât mai mare de oameni. Am intrat în politică fiind un om realizat, faţă de mulţi alţii care intră în politică pentru a reuşi în viaţă! Indiferent de funcţia ocupată, am fost, sunt şi voi fi o persoană realistă, modestă, cu picioarele pe pământ. Am păstrat permanent contactul cu oamenii şi cu problemele lor, sunt luptătoare şi ambiţioasă. Am reuşit aproape de fiecare dată ce mi-am propus, sunt omul care face ceea ce spune. Eu cred că un adevărat politician trebuie să facă politică din convingere şi nu din interes. Eu una, în politică am dat, nu am luat! Subliniez însă că o femeie trebuie să muncească mult mai mult decât un bărbat pentru a reuşi în politică.

–    Cum puteţi caracteriza primul dumneavoastră mandat din Camera Deputaţilor?

–    Datele statistice mă situează între primii zece deputaţi ai ţării, din punct de vedere al activităţii parlamentare. De la începutul mandatului de deputat am iniţiat un număr de 75 propuneri legislative, 15 dintre ele devenind legi, iar alte trei au fost preluate de Guvern prin Ordonanţe de Urgenţă. Prin sutele de luări de cuvânt din plenul Camerei Deputaţilor am semnalat numeroase probleme importante cu care s-au confruntat arădenii şi o bună parte dintre acestea au fost soluţionate.

–    Care au fost principalele dvs. realizări în Parlament?

–    Am avut rezultate în primul mandat de deputat şi îmi doresc să  finalizez în mandatul viitor alte iniţiative importante pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor, în general, şi a arădenilor, în special. Legile mele sunt folositoare acum pentru numeroşi pensionari, femei, familii tinere cu copii, agricultori, etc., acestea fiind de altfel categoriile populaţiei pentru care mi-am axat majoritatea activităţii de deputat. În al doilea rând, aş menţiona seriozitatea de care am dat dovadă, în sensul că mi-am văzut efectiv de treaba mea din Parlament, fără a fi preocupată de îmbogăţire, afaceri cu statul sau alte profituri personale. Iată câteva din realizările mele ca deputat: Revenirea integrală a impozitelor pe extravilan de la bugetul naţional la bugetele locale; Am promovat şi susţinut majorarea punctului de pensie, recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi creşterea pensiei agricultorilor; Majorarea pensiilor pentru anii lucraţi până în 1963. Prin această reglementare, în judeţul Arad beneficiază de mărirea pensiilor 40.000 de pensionari; Obligarea Primăriilor să asigure asistenţă juridică gratuită pentru persoanele vârstnice pentru a-i feri de înşelătorii – Legea nr. 270/2008; Despăgubirea persoanelor care au depus bani la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia – Legea nr. 146/2007; Creşterea sumei de bani acordată pentru creşterea copilului la valoarea a 85% din salariul obţinut de părinte, dar nu mai puţin de 600 lei – Legea nr. 257¬/2008; Sprijinirea familiilor care lucrează, au copii, şi câştigă puţin, şi a copiilor care sunt crescuţi de un singur părinte – Legea nr. 236¬/2008; Acordarea alocaţiei pentru copiii care au împlinit 18 ani şi încă sunt la şcoală. Acestea sunt fapte, legi, reglementări în vigoare, nu vorbe goale şi poveşti!

–    În Consiliul Local al municipiului Arad aţi avut câteva propuneri interesante. Le aveţi în vedere şi în ipostaza în care redeveniţi deputat?

–    Am arătat că sunt un om care se ţine de cuvânt. Concret, în calitate de consilier local, am iniţiat proiectul de hotărâre privind reducerea preţului gigacaloriei, iar autorităţile locale au răspuns prompt demersului meu. Iată deci o primă realizare: în această iarnă arădenii vor plăti mai puţin pentru încălzire, şi din cauza faptului că eu şi USL le-am promis acest lucru în campania electorală pentru alegerile locale. O altă propunere a mea concretizată până acum se referă la înfiinţarea unor centre medicale de permanenţă. Am spus în campania electorală din vară că o primă prioritate în domeniul sănătăţii va fi funcţionarea unor astfel de centre de permanenţă pentru medicii de familie, iar recent primul dintre acestea, cel din Vlaicu, a primit deja aprobare din partea DSP Arad. Nu în ultimul rând, am propus o dezbatere publică pentru a găsi cele mai bune soluţii în vederea unei mai bune funcţionări a transportului public din Arad.

–    Ce mesaj aveţi pentru arădeni?

– Aradul are nevoie de un deputat onest, de parlamentari care nu-şi propun să se îmbogăţească în patru ani de mandat. Aradul are nevoie de un deputat prezent în cartiere, nu la sindrofii şi serbări câmpeneşti! Mă număr printre arădenii oneşti, am fost corectă în afaceri şi în politică, voi rămâne la fel! Zilele următoare voi prezenta pe larg programul cu care voi merge în Parlamentul României. Sunt convinsă că oamenii vor aprecia munca mea şi îmi vor acorda încredere şi susţinere şi în viitor. Sunt convinsă că voi reuşi împreună cu arădenii şi echipa USL din Colegiul 2!

 

Comentarii

comentarii