Acasă Administraţie Revoluționarul Corneliu Vaida, întrebări retorice în legătură cu picturile care urmează să...

Revoluționarul Corneliu Vaida, întrebări retorice în legătură cu picturile care urmează să fie făcute pe vaporașele STPT: „Oare să-și fi găsit un rost langoșeriile plutitoare ale neregretatului ex-primar?”

516
DISTRIBUIȚI

Celebrele vaporetto pentru care fostul primar Nicolae Robu s-a luptat să ajungă pe Bega urmează să fie pictate în cadrul unui concurs din proiectul „Memoriile Cetății”. Cu această ocazie, revoluționarul Corneliu Vaida ridică, încă o dată, problema utilității acestor „vaporașe”. În opinia acestuia, până acum, acestea mai mult au încurcat decât au ajutat în vreun fel timișorenii

Mai exact, amintește Vaida, vaporașele creează probleme atât pescarilor care stau pe maluri, cât și canotorilor care vor să se antreneze pe Bega. Acestor probleme li s-ar adăuga și bugetul pe care îl acordă STPT pentru organizarea curselor de transport public. Cât despre actul ca vaporașele să fie pictate, Vaida amintește de istoria sportului acvatic din Timișoara, în contrast cu problemele actuale ale acestor domenii, unele create tocmai de prezența noilor mijloace de transport. În final, acesta reiterează o ideea de-a sa mai veche: transformarea Capitalei Culturale în „Capitulare Culturală”.

Iată mesajul transmis de Corneliu Vaida, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare:

„Bega si «Memoriile Cetatii» – interogari critice fara diacritice

«Vor fi pictate vaporasele de pe Bega. S-a lansat concursul de propuneri la Timisoara, prin proiectul Memoriile Cetatii» citesc eu azi in presa locala on-line. Detalii despre maretul proiect cultrural am primit si pe mail de la Asociatia TCCE 2021.

Oare sa-si fi gasit un rost langoseriile plutitoare ale neregretatului ex-primar?

Oare asa se mai peticeste bugetul STPT, din care sunt platite cu bani grei echipajele de mateloti de apa dulce, care navigheaza in sus si in jos pe Bega, acompaniati invariabil de injuraturile pescarilor de pe maluri?

Oare picturile care vor impodobi(cu aprobarea cui?) flota de agrement sau transport local a orasului, vor reda traditia sportiva a canotajului timisorean, multiplu medaliat de-a lungul anilor trecuti la co toate nivelurile de competitii nationale si internationale – canotaj distrus azi de gaselnita asta bugetofaga a ex-edilului?

Oare picturile astea vor reda istoria comertului , respectiv transportului cerealier de pe Bega secolului trecut?

Oare impodobeala asta va reda istoria transportului de agrement din secolul trecut, facut cu ambarcatiuni potrivite – cu punte deschisa! – cu «Randunica» si «Pelicanul» copilariei celor din generatia mea?

Oare vom avea vreodata parte de manifestari culturale de larg interes, manifestari demne de o viitoare Capitala Culturala Europeana?

Oare va intelege cineva ca implicarea atat de ignoratilor oameni de cultura ai urbei se mai poate face pentru a nu transforma conceptul de Capitala Culturala in … Capitulare Culturala?

Poate ma repet, dar eu, de pe margine, asa vad lucrurile … si zau ca nu-mi place ce vad!

… si nu-s deloc singurul!”.

Comentarii

comentarii