Acasă Politica Robu vrea să elimine birocraţia din Primăria Timişoara

Robu vrea să elimine birocraţia din Primăria Timişoara

DISTRIBUIȚI

Încă din primele zile de mandat, Nicolae Robu a vrut să demonstreze timişorenilor că Primăria Timişoara se află pe mâini bune. Aşa se face că în primele zile de mandat Robu i-a trimis pe şefii din primărie pe teren, pentru a identifica problemele arzătoare ale oraşului. La prima conferinţă de presă în calitate de primar, Nicolae Robu le-a transmis timişorenilor că acvariul, clădirea monstruasă de sticlă din centrul oraşului, va fi dărâmat. Robu nu a vrut, însă, să detalieze acest subiect. „Le promit timişorenilor că voi face tot posibilul ca acvariul din Piaţa Operei să fie dărâmat cât mai repede şi asta se va întâmpla legal, nu prin alte metode. Nu vreau să intru în detalii, dar acvariul va dispărea”, a spus Robu.

Lucrările proaste din Parcul Rozelor vor fi refăcute

În plină campanie electorală, echipa Ciuhandu a inaugurat cu mare fast redeschiderea Parcului Rozelor din Timişoara. După ce Robu a ajuns primar, a constatat că lucrările de modernizare a acestui parc nu au fost făcute aşa cum trebuie. „În Parcul Rozelor vor fi refăcute unele lucrări, care au fost realizate prost. Aceste lucrări vor fi refăcute pe banii firmei care a lucrat la modernizarea acestui parc. În acest parc vor fi refăcute unele lucrări la pavaj, care va fi schimbat. De asemenea, pietrişul din Parcul Rozelor va fi înlocuit cu un material din tartan”, a adăugat Nicolae Robu.

Răspuns la solicitări în 14 zile

Pe timpul administraţiei Ciuhandu, cetăţenii din Timişoara trebuiau să aştepte 30 de zile pentru a primi un răspuns la solicitările adresate municipalităţii. Nicolae Robu a simplificat mult acest proces greoi şi le promite timişorenilor că în mandatul lui cererile vor fi rezolvate în doar 14 zile. Promisiunile lui Robu nu se opresc aici. Acesta vrea să simplifice şi procesul de acordare a anumitor autorizaţii. ”Am constatat că în Timişoara aproape 50 la sută dintre firme nu au aviz de funcţionare. Cred că acest lucru se datorează şi birocraţiei care a fost până acum în Primăria Timişoara. Voi încerca să simplific pe cât se poate acest proces de acordare a autorizaţiilor de funcţionare. Am schimbat regulile şi la eliberarea certificatelor de urbanism. Din acest moment, cine face o astfel de cerere trebuie să prezinte şi o poză de context. Asta pentru a vedea dacă construcţiile se încadrează în peisajul pentru care a fost făcută solicitarea”, spune noul primar al Timişoarei.

Bani mai puţini la buget

 Nicolae Robu este nemulţumit de faptul că la Direcţia Fiscală au venit prea puţini bani în anul 2012. „Doar la impozite pe concesiuni trebuiesc încasaţi 17 milioane de lei, până la finele acestui an. Ţin să vă informez că până la finalul lunii iunie au fost încasaţi doar 5 milioane de lei, iar acest lucru nu este normal. La concesiuni nu avem ce discuta: există un contract ferm, iar acest contract trebuie respectat. Angajaţii din primărie trebuie să fie mai operativi în strângerea acestor bani”, a spus Robu. Viceprimarul Sorin Grindeanu a ţinut să precizeze că nici Poliţia Locală Timişoara nu a adus bani la buget ca în alţi ani. „În anul 2011, Primăria Timişoara a încasat mulţi bani la bugetul local, prin intermediul Poliţiei Locale, care a aplicat amenzi contravenţionale cetăţenilor acestui oraş. În anul 2012, numărul acestor contravenţii a scăzut drastic. Mă întreb dacă de vină o fi fost campania electorală din acest oraş”, a spus ironic viceprimarul Sorin Grindeanu.

 

Comentarii

comentarii