Acasă Actualitate „Rolul cadastrului în România”

„Rolul cadastrului în România”

DISTRIBUIȚI

Rolul cadastrului este unul foarte important în România. Rolul cadastrului în România va fi subiectul discuţiilor ce vor avea loc în următoarea perioadă la Timişoara. Centrul de Perfecţionare, Instruire şi Formare a Specialiştilor în Cadastru Agricol „PIFCA” Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, prin Comisia pentru Relaţii şi Cooperare Internă şi Externă, Instituţia Prefectului Judeţului Timiş, Universitatea Politehnica din  Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, organizează în 18 iulie, cu începere de la ora 10.00, masa rotundă intitulată „Rolul cadastrului în România”. Acţiunea va avea loc în Aula Magna a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Banat Timişoara şi se desfăşoară în cadrul proiectului „Cadastrul şi rolul acestuia în economia de piaţă, cu aplicabilitate în domeniul administraţiei publice locale”.
Prima parte a întâlnirii va fi dedicată prezentării strategiei Agenţiei  Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară privind modul de realizare a reformei în cadastru, dificultăţile şi posibilele soluţii de îmbunătăţire a programului utilizat în implementarea acesteia.
De asemenea, se va discuta despre problemele legate de modul de delimitare a Unităţilor Administrativ Teritoriale din judeţul Timiş, procedurile şi reglementările privind modul de aplicare a noilor acte normative în domeniu în vederea întocmirii documentaţiilor tehnice de cadastru, importanţa calităţii terenurilor în vederea stabilirea valorii cadastrale, aportul învăţământului geodezic la formarea viitorilor specialişti din România.
Partea a doua va fi deschisă ofertelor de idei pentru îmbunătăţirea activităţii în domeniu, din perspectiva recentelor modificări ale cadrului normativ.
La masa rotundă au fost invitaţi reprezentanţi ai Agenţiei  Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI: Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara), ai administraţiei publice locale şi centrale, oficiilor de studii pedologice şi agrochimice, cadre didactice din cadrul universităţilor cu facultăţi de specialitate, membri ai asociaţiilor care activează în domeniul cadastrului, persoane autorizate să execute lucrările de specialitate.

Comentarii

comentarii