Acasă Eveniment Român reţinut pentru 24 de ore după ce a fost prins cu...

Român reţinut pentru 24 de ore după ce a fost prins cu 26 de cetățeni din India, Pakistan şi Afganistan în mașină

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au depistat în zona de competenţă, într-o autoutilitară, 26 de cetăţeni din Pakistan, India şi Afganistan care intenţionau să iasă ilegal din Romania. Şoferul autoutilitarei este cercetat pentru trafic de migranţi şi a fost reţinut 24 de ore. 

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în apropierea unei parcări situate în zona localitaţii Izvin, judeţul Timiş, poliţiştii de frontieră au observat şi monitorizat un grup numeros de persoane, cetăţeni străini, care s-a urcat în remorca unei autoutilitare înmatriculată în România”, se arata într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră.

Ulterior, şoferul autoutilitarei s-a deplasat pe autostrada A1, spre punctul de frontieră Nădlac, fiind oprit la un moment dat de către echipajele poliţiei de frontieră, şi apoi escortat, împreuna cu mijlocul de transport pe care îl conducea, la sediul poliţiei de frontieră, pentru un control amănunţit şi cercetări.

”În urma verificărilor, s-a constatat că în interiorul vehiculului erau 26 de cetăţeni din India, Pakistan şi Afganistan, posesori ai unor documente temporare de identitate emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră l-au reţinut pentru 24 de ore pe şoferul autoutilitarei, un cetăţean român în vârstă de 35 de ani, domiciliat în judeţul Argeş. Acesta esre cercetat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

Comentarii

comentarii