Acasă Sport România – Ungaria, confruntarea de la Timișoara

România – Ungaria, confruntarea de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Reprezentativă feminină de baschet a României revine în perioada următoare în febra meciurilor de calificare la turneul final continental, Acvilele fiind convocate de selecționerul Dan Calancea începând cu 19 noiembrie în cantonamentul de pregătire de la Timișoara, municipiu care va găzdui și prima partida din această fereastră competițională.

Astfel, în dată de 24 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, sala Sporturilor Constantin Jude din Timișoara va găzdui confruntarea dintre națională noastră tricoloră și selecționată similară a Ungariei, partida din grupa C a FIBA Women’s EuroBasket 2023 Qualifiers urmând să fie transmisă în direct de DIGI SPORT. Suporterii baschetului și nu numai sunt așteptați să susțină națională României la dispută cu Ungaria, accesul publicului fiind liber.

După un an de pauză, calificările pentru  FIBA Women’s EuroBasket 2023 revin în calendarul baschetbalistic internațional cu fereastră care programează în ultima perioada a lunii noiembrie și două meciuri pentru națională feminină a României. Prima confruntare se va desfășura în Timișoara, în dată de 24 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, Acvilele urmând să primească replică Ungariei, iar cel de-al doilea meci va avea loc la Reykjavik, în dată de 27 noiembrie, cu începere de la ora 18:30, națională noastră urmând să evolueze împotriva Islandei.

Selecționerul Dan Calancea a convocat 12 sportive

Repartizată în Grupa C, într-o serie de foc cu selectionatele Spaniei, Ungariei și Islandei, națională feminină va intră în cantonament din dată de 19 noiembrie în vederea pregătirii celor două partide cu Ungaria și Islanda, selecționerul Dan Calancea urmând să conducă mai multe antrenamente în Sala Sporturilor “Constantin Jude”.

Pentru această “dublă” europeană au fost convocate în pregătire următoarele sportive, cu precizarea că o serie de alte sportive sunt accidentate și nu vor putea fi prezente în această fereastră:

TÜNDE KILIN – Olimpia CSU Brașov

MIHAELA PANAIT – Agronomia București

ALINA PODAR – CSM Constanța

IOANA GHIZILĂ – Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe

ANAMARIA POP – Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe

ECATERINA ARMANU – Olimpia CSU Brașov

BIANCA FOTA – CSM Constanța

DORA ARDELEAN – CSM Constanța

BIANCA NAN – Olimpia CSU Brașov

ANAMARIA VÎRJOGHE – Esperides Kalliotheas (Grecia)

LAURA VAIDA – Rapid București

DELORA PRICOP – Olimpia CSU Brașov

Staff-ul echipei naționale este alcătuit din Dan Calancea (antrenor principal), Alina Șerban (antrenor secund) și Attila Nagy (fizioterapeut) iar fosta mare jucătoare Svetlana Simion, actual secretar general-adjunct, va coordona activitatea din partea FRB.

Procedura de acreditare pentru mass-media

Că și la meciurile anterioare, reprezentanții mass-media care doresc să obțînă acreditări de presă pentru meciul România – Ungaria, din dată de 24 noiembrie, sunt rugați să trimită solicitările pe adresa de e-amil tiberiu.rist@frbaschet.ro, în care să menționeze instituția pe care o reprezintă și categoria de acreditare (presă, foto, TV), până în dată de 23 noiembrie. Acreditarile de presă vor putea fi ridicate de la Sala Sporturilor Constantin Jude chiar la antrenamentul deschis pentru mass-media din seară zilei de 23 noiembrie sau înaintea meciului cu Ungaria de la reprezentantul FRB, Traian Racu.

Acces gratuit pentru public la meciul cu Ungaria

Componentele naționalei României au nevoie de sprijinul fanilor locali, împătimiți ai evenimentelor baschetbalistice datorită echipelor locale și în special a rezultatelor obținute de SCM Timișoara. Țînând cont de faptul că ne dorim că publicul să fie un al 6-lea jucător al naționalei în această cursa de calificare la turneul final continental, Federația Română de Baschet împreună cu Primăria Municipiului Timișoara anunță că accesul publicului în Sala Sporturilor “Constantin Jude” pentru meciul cu Ungaria din dată de 24 noiembrie este liber, în tribune fiind așteptați cât mai mulți suporteri care să le susțină pe ”Acvile”.

Jocul de la Timișoara, împotriva Ungariei, va fi transmis în direct de DIGI SPORT, cu începere de la ora 18:00.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii