Acasă Actualitate Rotarienii din Timișoara și-au pus iarăși inima la treabă, duminică, la Promenada...

Rotarienii din Timișoara și-au pus iarăși inima la treabă, duminică, la Promenada Inimilor 2022

DISTRIBUIȚI

Rotarienii din Timișoara s-au reunit la tradiționala Promenadă a Inimilor 2022, duminică 25 septembrie, în Parcul Copiilor, la fel cum au făcut și colegii lor din alte zeci de orașe din România, pentru a-și pune cordul la treabă și a fi un exemplu pentru cetățeni. Inițiatorul acțiunii a fost prof. univ. dr. Dan Gaiță, medic specialist cardiolog și membru al Clubului Rotary Timișoara.

Promenada inimilor este o acțiune desfășurată simultan la nivel național în orașele unde cluburile Rotary din District 2241 – România și Republica Moldova își desfășoară activitățile și a avut loc și în Timișoara, în Parcul Copiilor, organizată de Rotary Club Timișoara și Jarvis Musical Voices, cu participarea membrilor de la toate cluburilor Rotary. Scopul unei asemenea acțiuni este acela de promovare a prevenției bolilor cardiovasculare, prin mișcare și… muzică.

Plimbare prin parc a avut loc pe o vreme splendidă, precedată de un încântător recital muzical oferit de Jarvis Musical Voices în amfiteatrul parcului. Traseul din Timișoara are o lungime de 3 km prin parc, iar exercițiul de mișcare a avut loc prin organizarea unei plimbări în grup.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial, atât în rândul femeilor cât şi al bărbaţilor, iar România ocupă un loc „fruntaş” în această statistică: 60% dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare, media europeană fiind de 48%. Una dintre cele mai severe afecţiuni cardiace este Insuficienţa cardiacă (IC), fiind chiar mai severă decât multe forme de cancer.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic!

Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială!

Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare!  Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă!

Comentarii

comentarii