Acasă Actualitate Rugă pentru bolnavi, în Caraș Severin. PS Lucian: ”Ne rugăm pentru cei...

Rugă pentru bolnavi, în Caraș Severin. PS Lucian: ”Ne rugăm pentru cei răstigniți pe patul de spital!”

DISTRIBUIȚI

În săptămâna a doua din Postul Paștilor 2024, au fost săvârșite mai multe sfinte masluri de preoții Episcopiei Caransebeșului în spitalele și azilele și orfelinatele din județul Caraș Severin.

Întrucât anul acesta este declarat anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, dar și anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți, în Eparhia Banatului Montan, se desfășoară programul ce constă în cercetarea tuturor persoanelor ce sunt în suferință, din toate așezămintele medicale și sociale de pe cuprinsul județului Caraș-Severin.

Acest program a debutat în după-amiaza zilei de joi, 28 martie, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în 10 astfel de așezăminte, fiind implicați toți clericii din Episcopia Caransebeșului.

Preasfințitul părinte Episcop Lucian, alături de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc din Oravița, la care au participat pacienții și personalul medical, dar și alți credincioși din oraș.

„Credincioși din oraș au participat și s-au rugat împreună cu noi la această Sfântă Taină și bineînțeles personalul medical și bolnavii. Cu toții au participat cu multă luare-aminte la această Sfântă Taină, iar cei imobilizați la pat, la sfârșitul sfintei slujbe au fost miruiți cu untdelemn sfințit.

Ne-am gândit să avem și la nivelul Eparhiei Caransebeșului un proiect eparhial articulat, care să se plieze pe anul omagial declarat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre pastorației și îngrijirii bolnavilor.

Dorim să-i cercetăm pe toți bolnavii, pe părinții și bunicii noștri din așezămintele sociale de pe cuprinsul Eparhiei Banatului de Munte și ne-am propus să ne rugăm mai ales în Postul Mare, dar și în celelalte posturi, pentru cei bolnavi, pentru cei aflați în suferință, cei care sunt  răstigniți pe patul de spital, în azile și în orfelinate”, a afirmat Preasfințitul Părinte Lucian.

„Sfântul Apostol Iacov ne îndeamnă să îi cercetăm pe cei bolnavi: «Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el».

Preoții sunt îndemnați să se roage pentru cei bolnavi și iată că noi ne-am hotărât să ieșim din biserică în întâmpinarea bolnavilor și să oficiem maslu de obște în așezămintele medicale și sociale împreună cu frații preoți, pentru că cei bolnavi și cei în vârstă au nevoie de multă rugăciune, au nevoie de un sprijin moral și de un cuvânt de mângâiere”, a mai spus Părintele Episcop.

Cu ocazia acestor slujiri, toți cei prezenți la sfintele slujbe au primit din partea clericilor cărți cu rugăciuni pentru bolnavi și iconițe.

 

Comentarii

comentarii