Acasă Sport Rugby: Oficialii RCM Timișoara nu au primit explicații privind respingerea solicitării echipei...

Rugby: Oficialii RCM Timișoara nu au primit explicații privind respingerea solicitării echipei de participare în ERCC

591
DISTRIBUIȚI

rcmOficialii clubului de rugby RCM Universitatea de Vest Timișoara, campioana națională en-titre, nu au primit explicații din partea FRR în ceea ce privește respingerea solicitării formulate, ca echipa de pe Bega să reprezinte România în European Rugby Challenge Cup (ERCC), cea de-a doua competiție europeană inter-cluburi, care înlocuiește AMLIN Challenge Cup.

‘Doar cei de la FRR pot da răspunsul; noi nu am primit nicio explicație clară cu privire la faptul că FRR a respins cererea echipei noastre de a participa în cupele europene’, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Oana Barbu, purtător de cuvânt al RCM UV Timișoara.

Membrii Biroului Federal al Federației Române de Rugby au decis, în ședința de marți, ca România să fie reprezentată în continuare de selecționata ”Lupii” București, formată din jucători proveniți de la echipe din primul eșalon valoric intern, în European Rugby Challenge Cup.

”În privința participării în Challenge Cup, s-a decis ca România să fie reprezentată de Lupii București. S-a constatat, în același context al analizării condițiilor din manualul de turneu, că RCM UV Timișoara (campioana națională, n. red.) nu este eligibilă pentru respectiva competiție”, precizează FRR.

Biroul Federal a convocat o Adunare Generală Extraordinară pentru data de 22 iulie, ora 11,00, în sala de conferințe a FRR, pentru alegerea președintelui Federației Române de Rugby.

FRR trebuia să decidă echipa care va reprezenta țara noastră în cea de-a doua întrecere europeană inter-cluburi, European Rugby Challenge Cup.

Un număr de 20 de cluburi vor participa la această competiție, 18 dintre ele provenind din cele trei mari campionate rugbystice din Europa (AVIVA Premiership, Top 14 și Liga Celtică) și două invitate. Un turneu organizat de Federația europeană între alte zece echipe de pe continent va oferi cele două bilete pentru formațiile invitate.

FRR trebuia să hotărască dacă România va fi reprezentată în continuare de selecționata ”Lupii” București, formată din jucători proveniți de la cluburile din SuperLigă, așa cum a fost în ultimii ani, sau se accepta ca RCM Universitatea de Vest Timișoara, campioana en titre, să primească drept de participare la turneu.

Oficialii clubului bănățean și-au exprimat de mai multe ori intenția de a înscrie echipa în ERCC însă se aștepta răspunsul Federației. ”Cu un singur loc atribuit României, rămâne de văzut ce variantă preferă FRR. Federalii au de ales între a înscrie campioana României sau de a trimite din nou în Challenge Cup selecționata divizionară Lupii București. RCM și-a manifestat în mai multe rânduri dorința de a evolua în întrecerea europeană, îndeosebi după ce a primit asigurări din partea CJ Timiș că poate juca pe arena ‘Dan Păltinișanu’ meciurile internaționale”, scria site-ul grupării de pe Bega.

Reprezentanta României va întâlni în primul tur echipa din Rusia, cel mai probabil campioana acestei țări, Krasnoiar, meciurile urmând a se disputa tur-retur în 6 și 13 septembrie, în același timp cu duelul dintre formațiile din Georgia și Portugalia. Dacă îi elimină pe ruși, rugbyștii români ajung în turul secund unde vor înfrunta campioana Italiei, Calvisano Rugby. Partidele se vor disputa tur-retur în 20 și 27 septembrie, învingătoarea urmând a fi repartizată în grupa 3 din Challenge Cup, alături de francezii de la Stade Francais, englezii de la Newcastle Falcons și galezii de la Newport Dragons.

”Cealaltă finală a preliminariilor va pune față în față învingătoarea dintre echipele care reprezintă Georgia și Portugalia și vicecampioana Italiei, CZ Rugby Rovigo. Programul ar putea suferi modificări pentru că Portugalia nu a confirmat încă înscrierea unei echipe în eurocupe. Indiferent dacă RCM Timișoara va fi trimisă de FRR în Challenge Cup sau nu, programul Superligii Naționale este serios perturbat de noul calendar al întrecerii continentale deoarece pe 6, 13 și 27 septembrie sunt programate fazele finale ale campionatului”, menționează site-ul RCM.

Componența celorlalte patru grupe din ERCC este următoare:
Grupa 1: Cardiff Blues (Țara Galilor), London Irish (Anglia), Grenoble (Franța), FIRA-AER Qualifier 1
Grupa 2: Exeter Chiefs (Anglia), Bayonne (Franța), Connacht Rugby (Irlanda), La Rochelle-ASR (Franța)
Grupa 4: Edinburgh Rugby (Scoția), Bordeaux Begles (Franța), London Welsh (Anglia), Lyon (Franța)
Grupa 5: Gloucester Rugby (Anglia), Brive (Franța), Zebre (Italia), Oyonnax (Franța)

În Amlin Challenge Cup, acum ERCC, startul s-a dat odată cu ediția 1996-97. Pentru o scurtă perioadă, între 2003 și 2006, alături de aceasta a existat și competiția denumită European Shield, la care au luat parte echipele eliminate din primul tur al European Challenge Cup. Este competiția la care din sezonul 2005-06 participă și Selecționata Bucureștiului, numită la început Bucharest Oaks, devenită din 2011 Bucharest Wolves sau Lupii București. De-a lungul participărilor, ”Lupii” au reușit câteva victorii prețioase în fața unor adversari ca Toulon, Bayonne, Montauban sau Agen, patru dintre reprezentantele unuia dintre cele mai puternice competiții din Europa, Top 14. Cea mai titrată echipă a competiției sunt englezii de la Harlequins care au cucerit trofeul în trei rânduri, sezonul trecut titlul revenind irlandezilor de la Leinster, după o finală câștigată în fața lui Stade Francais.

Sursa

Comentarii

comentarii