Acasă Actualitate S-a pierdut o viață, s-au salvat trei! Prelevare de cord, ficat, rinichi...

S-a pierdut o viață, s-au salvat trei! Prelevare de cord, ficat, rinichi și cornee, la Spitalul Județean Timișoara

DISTRIBUIȚI

În data de 31.08.2022, la ora 03:00, s-a spus ”Da!” pentru viață! În Blocul Operator 2 al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, a avut o nouă prelevare de organe, miercuri 31 august, de la ”un suflet mult prea tânăr care s-a stins mult prea devreme”, a informat Spitalul Județean Timișoara.

În 2022, a fost prelevarea cu nr. 61 la nivel național, iar în ceea ce privește cordul, a fost cu nr. 3.

Echipa ATI a Spitalului Județean Timișoara, alături de coordonatorul de transplant – medic ATI d.r. Bobouțanu Giorgiana, și  KDP dr. Isoc Cristian, medic ATI – a făcut posibilă desfășurarea acțiunii de prelevare de cord, ficat, rinichi și cornee.

Echipele prezente au fost: pentru cord –  de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș,  coordonată de dr. Harpa Marius,  alături de dr. Claudiu Ghiragosian și dr.  Alexandra Stoica.

Grefa hepatică a fost prelevată de echipa de la Institutul Fundeni din București, coordonată de dr. Lungu Vasile, dr. Tigău Mihai și asistent  Visa Rodica.

Grefa renală a fost prelevată de echipa de la IUTR Cluj- Napoca, coordonată de dr. Andrei Tomuta , dr. Codruța  Mihai, dr. Diana Hajar.

Iar prelevarea de cornee a fost făcută de Dr. Dăscălescu Dana,  oftalmolog de la Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologie București

”Mulțumim  prof. dr. Dorel Săndesc,  șef secție ATI, Serviciului de  Ambulanță Timiș, echipelor SMURD, personalului  ATI și  tuturor echipelor care au venit pentru prelevare. Totodată, mulțumim Consiliului Județean Timiș,  pentru sprijinul logistic acordat.

Pacienți aflați pe lista de transplant au fost readuși în cursa vieții prin transplant de cord, ficat, rinichi și cornee datorită gestului umanitar al unei familii greu încercate, dar care prin decizia lor au înțeles că durerea poate fi transformată într-un nou început, pentru alți semeni. Este un gest profund umanitar pentru care ne înclinăm cu recunoștință și respect față de familia îndurerată”, a declarat managerul SCJUBPT, Ș.L. med. dr. Sorin Barac, miercuri 31 august 2022.

Comentarii

comentarii