Acasă Cultura S-au stabilit finaliștii „Bega Music Festival”. Aceștia urcă, pe 1 și 2...

S-au stabilit finaliștii „Bega Music Festival”. Aceștia urcă, pe 1 și 2 august, pe scena din Piața Libertății

2049
DISTRIBUIȚI

Festivalul-concurs „Bega Music Festival” și-a ales finaliștii. Pe 1 și 2 august, pe scena din Piața Libertății vor urca cei mai buni concurenți înscriși la cele două probe: interpretare, respectiv creație.

La prima secțiune, după ce au fost înscriși 59 de tineri interpreți, juriul i-a ales pe cei mai buni 22. Împreună cu aceștia, pe 1 august, pe scena festivalului, vor participa la marea finală și cei patru interpreți premianți din cadrul „Festivalului Copiilor”. Dintre finaliști, 11 sunt din Timișoara și Timiș, ceilalți provenind din Cluj-Napoca, Oradea, Măgurele, Buzău, Slobozia, Alexandria, Galați, Craiova, Cisnădie și Baia de Aramă.

Astfel, în prima zi a lunii august, vor cânta: Nora Filipoiu, Bianca Alexandra Bisceanu, Simion Caragia, Raluca Milin, Michelle Pater, Troacă Maria Alexia, Anca Alexandra, Oana Giurgiuman, Antonia Rădulescu, Alexandru Ticula, Thea Marconi, Kiss Kitty, Zoran Demian, Diana Ivan, Debora Hant, Antonia Isdraila, Izabela Toth, Katalinic Bianca, Doriana Paulescu, Roxana Suharu, Alexandra Sirghe, Carla Boboc, Dominique Simionescu, Maria Bobotan, Tania Ionescu și Daria Cojocaru.

Concursul de interpretare va fi urmat de un minirecital susținut de către câștigătoarea ediției precedente, tânăra studentă a Facultății de Muzică din Timișoara Andreea Vlas, dar și de concertul câștigătorului concursului de televiziune ,,Vocea României” din 2019, timișoreanul Dragoș Moldovan și se va încheia cu premierea câștigătorilor secțiunii de interpretare.

Duminică, 2 august, vine rândul finaliștilor de la proba de creație. Din cele 56 de piese înscrise, juriul a calificat 23 de piese pentru finală. Printre finaliști se regăsesc atât compozitori consacrați, precum Adrian Ordean sau Codruț Croitoru, dar și artiști și trupe locale – AXIS, Maryliss, Peregrinii, Skywalkers, RUA, Beck Corlan, Duality – sau tineri timerișoreni cu ascensiune remarcabilă, precum Antonia Rădulescu, Zoran, Ihea Marconi, Ovidiu Dodo Moldovan, Ana Kui și Alexandra Cancel.

Până la stabilirea câștigătorilor, cei prezenți vor putea asculta ,,Hai sus”,  piesa câștigătoare a primei ediții a concursului, aparținând  trupei ,,Dincolo de Ziduri”, dar și recitalul celor de la ,,Pragu’ de Sus”. Piesele intrate în finala concursului de creație sunt:

▪️Dor – Oana Velea

▪️Good Things – Silviu Dan Iliescu, Ovidiu Claudiu Moldovan

▪️Mii de șoapte – Maria Avramescu

▪️Farewell – Cristea Ana Maria

▪️Maskarad – Peregrinii

▪️Pază în furtuni – Peregrinii

▪️Niciodată – Adrian Ordean

▪️Fericită de mâine – Alexandra Cancel

▪️Piază-rea – Duality

▪️5 Streets Away – Antonia Rădulescu

▪️Don’t bring me down – Thea Marconi

▪️Cad stele din vise – Codruț Croitoru

▪️Feel like texting you ,,I miss you” – Moș Yvonne

▪️Gânduri și Vise – Ana Kui

▪️Nu mai vreau sentimente – Andrei Theodor

▪️Cămașa – Zoran

▪️Harababura – Rebeca Samuelsson

▪️Mama Song – Rebeca Samuelsson

▪️Recollection – Florin Daniel Tudor, Ovidiu Dodo Moldovan

▪️Sevraj – Ovidiu Dodo Moldovan

▪️Rangers – Minola Szikszai

▪️It’s life  – Minola Szikszai

▪️Valurile Mării – Cristian Cazacu

„Sperăm că v-am stârnit interesul pentru a va relaxa alături de artiștii ce pășesc la porțile afirmării, ori consacrării artistice. Accesul la eveniment se va face pe baza de înscriere în  listele disponibile în cadrul evenimentului ,,Bega Music Festival- Finala”,  în limita celor 500 de locuri puse la dispoziție, în fiecare seară, cu titlu gratuit”, atrag atenția reprezentanții Biroului Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Timișoara.

Comentarii

comentarii