Acasă Eveniment Sala de spectacole de la Colegiul „Ion Vidu”, cu cea mai bună...

Sala de spectacole de la Colegiul „Ion Vidu”, cu cea mai bună acustică din Europa – la un pas de a fi distrusă

176
DISTRIBUIȚI

UPDATE

Pompierii şi echipajele SMURD au intrat în alertă maximă în după-amiaza de marţi, 8 martie, la Timişoara. Sala mare de spectacole a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara s-a umplut de fum, după ce un foc mocnit a izbucnit la subsolul clădirii. Pompierii au intrevenit în forţă, cu şase autospeciale şi au evacuat personalul unităţii de învăţământ. Nu s-a înregistrat nicio victimă şi focul a fost stins rapid. Fumul produs a creat, ore întregi, probleme. „Incendiul a izbucnit la subsolul sălii de specatcole şi s-a creat foarte mult fum des, am trims 6 autospeciale la faţa locului. La subsol erau materiale textile, vopsele şi cauciucuri depozitate pentru spectacole. Cel mai probabil, acestea s-au aprins şi au declanşat incendiul mocnit”, ne-a declarat Diana Vlaia, purtătorul de cuvânt al ISU „Banat”. Foarte probabil, incendiul ce putea afecta grav sala de spectacole, cu o acustică unică în Europa, a pornit de la o ţigară aruncată aiurea.

Incendiu la Liceul de Muzică "Ion Vidu" din Timişoara. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, în sala de concerte a Liceului de Muzică "Ion Vidu" din Timişoara, elevii şi personalul fiind evacuaţi, fără ca vreo persoană să fie rănită. Pompierii au fost sesizaţi, marţi după-amiază, de către personalul Liceului de Muzică "Ion Vidu" din Timişoara că în sala de concerte a şcolii a izbucnit un incendiu.

La faţa locului au fost trimise cinci autospeciale şi mai multe ambulanţe, elevii şi personalul şcolii fiind evacuaţi din clădire, fără ca vreo persoană să fie rănită, au afirmat pompierii. Potrivit unui angajat al liceului, incendiul a izbucnit în spatele scenei din sala de concerte şi a cuprins imediat scena şi mai multe instrumente muzicale. Conform sursei citate, în momentul izbucnirii incendiului în sala de concerte nu trebuia să se afle nimeni. Reprezentanţii unităţii de învăţământ spun că în sala de concerte s-ar afla un pian în valoare de 100.000 de euro şi speră ca acesta să nu fi fost cuprins de flăcări.

 

Comentarii

comentarii