Acasă Economic Salariaţii din Agenţia pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din Timiș au întrat...

Salariaţii din Agenţia pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din Timiș au întrat în a treia zi de proteste

DISTRIBUIȚI

Tiberiu Negrei, vicepreședinte FNSA, susține că salariaţii agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii participă şi organizează proteste spontane pe întreg teritoriul ţării, aflându-se în treiaa zi în care recurg la aceste acţiuni sindicale.

Protestul  a fost declanşat din cauza nerespectării angajamentelor asumate de către ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu OPREA, în cadrul întâlnirii din data de 17.01.2024, la sediul ministerului, cu reprezentanţii Sindicatului Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Conducerea ministerului a prezentat, la întâlnirea menţionată, termene concrete pentru soluționarea problemelor salariale ale personalului angajat în agenţii, fapt ce a condus la decizia membrilor de sindicat de a suspenda protestele spontane din luna ianuarie.

Protestele vor continua până când solicitările vor fi soluţionate iar angajamentele conducerii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului respectate, şi vor culmina cu organizarea grevei generale a salariaţilor, fapt ce va presupune întreruperea totală a activitaţii agenţiilor.

În prezent, activitatea este întreruptă doar în perioada în care se desfăşoară protestul spontan, mai exact, timp de două ore, zilnic – susțin Bogdan Şchiop, preşedinte al FNSA și Claudia Găitan, preşedinte al Sindicatului Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Comentarii

comentarii