Acasă Actualitate Salarii mari, pentru cei cu studii medii

Salarii mari, pentru cei cu studii medii

DISTRIBUIȚI

13255919 432124853653645 585286005940107113 n

Timișoara a fost, este și probabil va mai fi o perioadă unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale României. Puternic centru economic, capitala Banatului a fost și este în continuare o atracție pentru investitorii români și străini, care au reușit, într-o formă sau alta să își dezvolte afaceriile. ”În Timișoara se fac angajări”, sau ”în Timișoara numai dacă nu vrei, nu îți găsești un loc de muncă”, sunt două dintre expresiile care își fac loc printre buzele oamenilor atrași de mirajul vestului. Numai că în același timp, Timișoara este și un centru universitar. Cele patru universități din oraș, sunt râvnite de către tinerii din vestul României, și nu numai.

Se pune problema însă în ce măsură un absolvent își poate găsi un loc de muncă în domeniul în care s-a specializat. Și chiar dacă ”în Timișoara numai dacă nu vrei nu îți găsești un loc de muncă”, multor tineri le este greu să își găsească un post în domeniul în care s-au pregătit. Desigur, sunt opțiuni, însă salariile nu prea sunt pe placul absolvențiilor, care au pretenții la o remunerație de aproximativ 2500 de lei.  Fără a face prea multe comentarii legate de criteriile după care se oferă salarii în România, precizez că pe lista locurilor de muncă vacante publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, în data de 11 mai, se află 188 de posturi. Dintre acestea, doar 31 sunt pentru absolvenții de studii superioare.  Rămân așadar 157 de locuri de muncă pentru cei cu studii medii și pentru absolvenții de gimnaziu. În realitate sunt mult mai multe, la toate cele trei categorii, însă balanța este mult înclinată în favoarea ultimelor două.

În poza de mai sus, patronul unui magazin din Complexul Comercial situat pe bulevardul Take Ionescu ( vis-a-vis de Poliția Județeană ), este hotărât să facă angajări. Atât de hotărât, încât a trecut pe afiș inclusiv salariile pentru fiecare post pe care îl oferă. Sunt oare pretențioși absolvenții unei facultăți atunci când cer un salariu decent? Sau prea pretențioși cei cu studii medii care se lasă așteptați?

Comentarii

comentarii