Acasă Administraţie Scandal la Arad: milioane de lei alocaţi pentru aeroportul fără nici o...

Scandal la Arad: milioane de lei alocaţi pentru aeroportul fără nici o cursă regulată

1915
DISTRIBUIȚI

Investiţiile continuă în Aeroportul Arad, deşi arădenii glumesc şi spun că de aici zboară numai ciorile. De câţiva ani, Aradul nu mai are nici o cursă regulată, dar s-au investit milioane de euro în aeroport. De altfel, angajaţii sunt plătiţi fără să facă, majoritatea timpului, mai nimic.

Zeci de mii de litri de carburant pentru nici o cursă regulată

Consilierul judeţean Ioan Gligor se arată revoltat de faptul că Aeroportul Arad cheltuie în continuare sume imense din banii arădenilor. Asta, în condiţiile în care activitatea la aeroport  e inexistentă, iar în 2017 au existat doar două zboruri pe săptămână, pe parcursul verii. „Am parcurs lista de investiţii pentru acest an de la Aeroportul Arad, iar suma este una foarte ridicată: nu mai puțin de 2,9 milioane de lei, din bani de la CJA, în condițiile în care societatea are pierderi imense. Dacă ţinem cont că am avut zboruri doar trei luni, iar în rest a fost linişte totală, nu îmi explic de ce s-au prevăzut sume mari de bani pentru servicii de pază, benzină, vehicul PSI, tractor etc. Din lista de achiziţii se poate observa că pentru serviciile de pază s-au prevăzut peste 400.000 de lei, pentru un vehicul PSI peste 800.000 de lei, pentru un tractor 136.000 de lei, pentru ca șefii Aeroportului, în frunte cu liberalul Moșneag, să se plimbe pe la partid și cafenele, se cheltuie alți 107.000 de lei pe combustibil”, a declarat consilierul judeţean Ioan Gligor. El spune că administraţia Aeroportului Arad, cea care a decis aceste achiziţii, pare ruptă de realitate, dovadă și starea în care se află societatea comercială. Practic, s-au cheltuit sume importante de bani şi nimeni nu răspunde pentru acest lucru. Consilierul judeţean social-democrat acuză faptul că la Aeroport sunt angajaţi membri marcanţi ai PNL şi apropiaţi ai conducerii Consiliului Judeţean Arad.

„Performanţă” la Aeroport: nici un candidat nu a trecut concursul

În urmă cu două luni a avut loc un concurs pentru funcţia de director al Aeroportului Arad. Iniţial s-au înscris trei candidaţi, însă unul a fost eliminat la selecţia dosarelor. În cursă a rămas directorul Dan Bălăcel şi Mircia Grec, angajat al Aeroportului, dar nici unul dintre candidați nu a întrunit 50 de puncte, numărul necesar pentru a fi declarat eligibil. Aeroportul Internațional Arad a fost condus încă o lună de directorul operațional Dan Bălăcel, delegat pe funcția de director general, care şi-a dat apoi demisia. Actualul director interimar este Mircia Grec.

Nu contează că nu sunt zboruri, banii publici să vină fără număr la Aeroport

Actualul director interimar, cel care de fapt nu a reuşit să promoveze concursul de director, Mircia Grec, a ţinut să precizeze că deşi nu zboară avioane de la Arad, pentru a menţine funcţionarea şi mai ales statutul de Aeroport certificat este necesară angajarea unor sume de bani. Mai mult, sumele respective sunt alocate unui aeroport care funcţionează virtual. Mircia Grec spune că lista de investiţii a fost aprobată de Consiliul Judeţean Arad odată cu aprobarea bugetului Aeroportului Arad pe anul 2017, iar investiţiile ar fi fost necesare. Fiind un obiectiv de importanţă deosebită este obligatorie paza cu firmă specializată şi autorizată. „Alte poziţii din lista de investiţii au fost la fel de justificate la momentul aprobării bugetului şi sunt absolut necesare. Pentru menţinerea în stare certificată a Aeroportului este nevoie de un anumit cuantum al finanţării, independent de numărul de zboruri”, spune Mircia Grec. Adică, deşi nu zboară nici un avion de la Arad, este nevoie de zeci de mii de litri de combustibil. Directorul interimar susţine că „Aeroportul Internaţional Arad are o permanentă preocupare pentru dezvoltarea activităţii, inclusiv negocierea cu operatori pentru includerea Aeroportului într-un calendar de zboruri”, un text pe care arădenii îl aud de ani de zile. Aşa că, arădenii pot fi liniştiţi: aproape 3 milioane de lei din bani publici vor fi investiţi în Aeroportul din Arad pentru ca ciorile să se simtă confortabil, apărate şi în siguranţă.

Comentarii

comentarii