Acas─â Actualitate Scandal la Teremia Mare!

Scandal la Teremia Mare!

667
DISTRIBUIȚI

Consiliul local aproape de dizolvare ┼či un viceprimar nerecunoscut de primar, deoarece edilul spune c─â ┼čedin┼úa ├«n care viceprimarul a fost ales nu este una legal─â
Se pare c─â la Teremia Mare, consilierii, primarul, viceprimarul nu se mai ├«n┼úeleg. Prefectul de Timi┼č spune c─â acest consiliu local ├«ndepline┼čte condi┼úiile pentru a se dizolva, pentru c─â cei care fac parte din el nu s-au ├«nt├ólnit dou─â luni consecutiv. Gheorghi┼ú─â Sachelariu (foto), un consilier local PN┼óCD de la Teremia Mare, ales viceprimar, dup─â cum declar─â, nu a apucat s─â-┼či ocupe func┼úia, deoarece primarul a refuzat acest lucru. Mai precis, este vorba de organizarea unei ┼čedin┼úe de consiliu local, pe care o parte a consiliului o consider─â statutar─â, iar primarul nu, deoarece spune c─â pentru a convoca o astfel de ┼čedin┼ú─â, fie ea ┼či extraordinar─â, este nevoie ┼či de aprobarea lui.

“Domnul primar pe mine nu m─â recunoa┼čte ca viceprimar, mai presus, vrea s─â m─â duc─â ┼či la spital”
“Am fost ales viceprimar ├«n 26 august, cu majoritatea voturilor – 50 plus unu, conform legii. M-am prezentat la serviciu din 27, iar domnul primar mi-a spus c─â niciodat─â nu a┼č putea s─â trec peste acest cadavru care e el, dar ca s─â ocup post de viceprimar – niciodat─â. Nu recunoa┼čte ┼či spune ├«n continuare c─â nu m─â prime┼čte la consiliu ca ┼či viceprimar. ├Ämi spune s─â p─âr─âsesc aceast─â prim─ârie c─â dac─â nu, va face apel la 112, s─â vin─â s─â m─â ia ├«n c─âma┼č─â de for┼ú─â. A scos afar─â consilierii PD-L de la ┼čedin┼ú─â. Le-a dat ordin s─â ias─â afar─â. Ne-a spus s─â c─âut─âm la fila 503, ├«n cartea lui domnul Iorgovan, p─ârintele Constitu┼úiei, s─â vedem c─â el trebuie s─â convoace ┼čedin┼úa. Noi am f─âcut un proces-verbal ┼či l-am trimis c─âtre domnul prefect ┼či ne-a spus c─â trebuie s─â ne adres─âm instan┼úei. Ne-a dat un r─âspuns, dar doamna secretar─â nu o vrut s─â ni-l dea. Domnul primar pe mine nu m─â recunoa┼čte ca viceprimar, mai presus, vrea s─â m─â duc─â ┼či la spital. Acest om este uria┼č, nici nu vrea s─â discute, este proprietatea lui”, spune Gheorghi┼ú─â Sachelariu.

“┼×edin┼úa consiliului local este nelegal─â, deoarece a fost convocat─â f─âr─â dispozi┼úia primarului”
Primarul din Teremia Mare, Cosmin Gheorghe S├óntean (PD-L), spune c─â el accepta convocarea unei ┼čedin┼úe de consiliu local dac─â i se cerea acordul. C├ót despre Gheorghi┼ú─â Sachelariu, primarul a reac┼úionat prompt: “El nu e normal!”. Primarul mai spune c─â i-a motivat cu articole din lege de ce nu poate s─â-l pun─â viceprimar, pentru faptul c─â ┼čedin┼úa nu este una legal─â. “Nu este adev─ârat. ├Än data de 31.08.2009, i-am men┼úionat de ce nu pot s─â-l pun pe func┼úie – ┼čedin┼úa consiliului local este nelegal─â, deoarece a fost convocat─â f─âr─â dispozi┼úia primarului. Consilierii sunt cei care au convocat aceast─â ┼čedin┼ú─â extraordinar─â ┼či, ├«n ipoteza unei ┼čedin┼úe extraordinare, decizia apar┼úine tot primarului. Este un proces-verbal semnat de ei to┼úi. Eu nici nu am ┼čtiut c─â e ┼čedin┼ú─â. Cum i-a apucat s─â vin─â s─â fac─â o ┼čedin┼ú─â extraordinar─â? Chiar a┼č fi fost ├«nc├óntat s─â fac─â o ┼čedin┼ú─â extraordinar─â, cine i-a oprit? Mi-a┼č fi dat aprobarea, pentru c─â sunt multe probleme de rezolvat, mai ales cea a gunoiului. Cine i-a oprit?”, spune primarul din Teremia Mare, Cosmin Gheorghe S├óntean.

Comentarii

comentarii