Acasă Cultura Schimb pedagogic româno-francez

Schimb pedagogic româno-francez

DISTRIBUIȚI

La Lugoj
Ca urmare a parteneriatului româno-francez, mijlocit de pianista Dana Paul Giovaninetti, Cetăţean de Onoare al municipiului Lugoj, în perioada 14–20 aprilie, va avea loc un schimb pedagogic, cultural şi muzical între Şcoala de Arte Frumoase “Filaret Barbu” din Lugoj şi Şcoala de Muzică “Francis Poulenc” din Saint Leu la Foret (Franţa). Cu acest prilej, cei 30 de francezi, elevi şi profesori, vor susţine, în prima zi a schimbului, un concert la Liceul de Artă “Sabin Drăgoi” din Arad, iar după-amiază vor cânta la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara.
În prima parte a zilei de miercuri, 15 aprilie, francezii vor participa la un workshop, la Şcoala de Artă din Lugoj, vor învăţa dansuri populare româneşti, la Casa de Cultură a Municipiului şi vor activa în trei ateliere (pian, flaut şi jazz), la Şcoala “Filaret Barbu”.
La mijlocul zilei vor fi primiţi de primarul Francisc Boldea, iar după-amiază, va avea loc un spectacol româno-francez şi va fi vizitată comuna Belinţ. Zilele de 16 şi 17 aprilie vor fi dedicate unei excursii turistice pe traseul Lugoj – Deva – Alba-Iulia – Sighişoara – Sibiu – Lugoj. S
âmbătă, 18 aprilie, vor avea loc activităţi muzicale la Şcoala “Filaret Barbu”, iar ziua de Paşti va fi petrecută în familiile române găzduitoare. În ultima zi a vizitei în România, micii muzicieni francezi vor face o excursie la Timişoara.

Comentarii

comentarii