Acasă Sport SCM Mozzart Bet Timișoara merge la turneul final al Alpe Adria Cup,...

SCM Mozzart Bet Timișoara merge la turneul final al Alpe Adria Cup, în Kapfenberg, în Austria

DISTRIBUIȚI

Echipa de baschet joacă săptămâna viitoare turneul final al Alpe Adria Cup. SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara se deplasează la Kapfenberg, în Austria.

Acolo se întâlnesc cele mai bune patru echipe ale actualei ediții, care a avut 11 formații la start. Echipa noastră a câștigat Grupa B și va întâlni în semifinale gazda turneului final, Kapfenberg Bulls. Meciul va avea loc marți, 13 martie, de la ora 20,30.

Timișoara revine într-un turneu final euro-regional la 14 ani de la precedenta participare și la 15 ani după ce găzduia un astfel de turneu final.

În sezonul 2008/2009, câștiga Grupa A din Liga Europei Centrale, cu patru victorii și două înfrângeri, performanță similară cu calificarea în Final 4, turneu organizat chiar la Timișoara. În semifinale, alb-violeții au învins formația cehă Geofin Novy Jicin, cu 90-87.

În ultimul act, în fața unei săli Constantin Jude arhipline, maghiarii de la Albacomp Szekesfehervar treceau de Timișoara cu 92-66. Bănățenii erau antrenați și la acea vreme de Dragan Petricevic și i-au avut printre principalii marcatori ai finalei pe actualul nostru scouter, Nenad Markovic (15 puncte) și actualul antrenor secund, Milos Pesic (14).

Interesant este că adversarul de marți, Kapfenberg Bulls juca în acel ianuarie 2009 la turneul final de la Timișoara, învins în semifinale de Szekesfehervar (79-64).

În sezonul 2009/2010, Timișoara se califica din nou în turneul final din Liga Europei Centrale. Atunci a fost înfrângere în semifinale, cu gazda turneului final, U Mobitelco Cluj-Napoca. În acel sezon, echipa de pe Bega urma să câștige Cupa României, la capătul unui turneu final jucat la Sibiu.

 

Comentarii

comentarii