Acasă Sport SCM Timișoara îi dă la lotul României pe selecționerul Dragan Petricevic și pe pivotul Alexandru...

SCM Timișoara îi dă la lotul României pe selecționerul Dragan Petricevic și pe pivotul Alexandru Olah

DISTRIBUIȚI

Echipa națională masculină de baschet a României s-a reunit la Ploiești, pentru a pregăti partida cu Albania din precalificările la Campionatul European 2025. Meciul va avea loc joi, 24 februarie, la ora 18,00, în orașul prahovean.

Gruparea SCM Timișoara îi dă lot pe selecționerul Dragan Petricevic și pe pivotul Alexandru Olah, în vreme ce Edward Petrescu este pe lista rezervelor.

Este al doilea joc al „vulturilor”, în aceste precalificări. În primul meci din grupa B, la 28 noiembrie 2021, tricolorii s-au impus în Luxemburg, 73-70, după ce au fost conduși cu 16-2.

„Sunt optimist și acest optimism vine din modul cum jucătorii au abordat acțiunea trecută. Mi-a plăcut foarte mult dorința de a învinge. Rareori am întâlnit o națională a României care să fie condusă în deplasare la o diferență destul de mare, la început de meci, și apoi să revină și să câștige. Asta îmi dă multe speranțe pentru meciul cu Albania”, spune Dragan Petricevic.

Clasamentul le are pe toate cele trei echipe ale grupei cu două puncte: Albania (coșaveraj 92:89), România (73:70) și Luxemburg (159:165), aceasta din urmă din două meciuri. Prima clasată din cele trei grupe ale precalificărilor și cel mai bun loc secund merg în faza următoare.

 

Comentarii

comentarii