Acasă Cultura Școala Barzilor – la Timișoara

Școala Barzilor – la Timișoara

1141
DISTRIBUIȚI

Proiectul Școala Barzilor oferă primul spectacol vineri, 22 septembrie, ora 20, în Curtea cu Castan a Casei Artelor – o idee nouă de concert, un concept pentru care menestrelii Timișoarei, tinerii din trupa PEREGRINII au pregătit atât un program muzical dinainte pus la punct, cât și o “pagină albă” în desfășurător – o parte a spectacolului în care publicul (chiar și acea parte din public care nu se implică de obicei interactiv)  poate influența povestea muzicală.

Menestrelii vremurilor de demult erau cunoscuți pentru improvizațiile care le personalizau reprezentațiile – ca și înaintașii lor,  truverii Școlii Barzilor vor fi pregătiți pentru provocările publicului, iar acesta este rugat să fie îndrăzneț – Notele de pornire ale cântecului ce va urma vor fi alese de spectatori, la fel și genul melodiei (din genurile muzicale istorice), și chiar și instrumentul la care va cânta fiecare din barzii peregrini va fi ales tot de public. O experiență asemănătoare cu sălile de muzică ale melomanilor din trecut – o experiență care va fi completată cu o prezentare interactivă a genurilor de instrumente de suflat aparținând unor culturi și perioade istorice diferite ( dizi-flautul vrăjit al chinei, quena-fluierul Anzilor, ney-sunetul cald al peșrev-urilor otomane, cavalul balcanic, tilinca românească, low whistle-ul irlandez, etc). Pentru cei mai mici spectatori, menestrelii de la Peregrinii au pregătit o surpriză!

Intrarea este liberă. Prezența copiilor la spectacol este recomandată!

Proiectul Școala Barzilor, care va continua cu încă două spectacole interactive la Timișoara, este organizat de asociația Pro Durabil, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii