Acasă Administraţie Se discută viitorul traseu al autostrăzii Timișoara – Moravița

Se discută viitorul traseu al autostrăzii Timișoara – Moravița

709
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș, alături de cei ai Primăriei Timișoara, au discutat cu proiectantul viitoarei autostrăzi care va lega capitala Banatului de granița cu Serbia despre traseul urmat de noua șosea rapidă. Se discută despre două variante, dacă drumul să se lege la oraș prin estul acestuia, respectiv prin vest.

”Am solicitat reprezentanților CNAIR și ai companiei care realizează studiul de fezabilitate al autostrăzii Timișoara – Moravița să genereze o propunere de traseu care să cuprindă Timișoara, prin două bretele, asigurând astfel o centură la nivel de autostradă, atât pe partea de est cât și pe cea de vest. Trebuie să gândim la nivel mare și pe termen lung, să folosim ocazia de a pune în valoare potențialul de pol regional al Timișoarei, obiectiv asumat de Consiliul Județean și de către mine, ca președinte al acestuia”, a anunțat Alin Nica șeful CJT.

Nica ne asigură că există o serie de variante de traseu pentru autostrada care va lega Timișoara de capitala Serbiei, însă argumentul final ține de dezvoltare strategică, nu de realizarea lucrării cu cât mai puțini bani.

Comentarii

comentarii