Acasă Actualitate Se reia alimentarea cu gaze naturale în zona Deta. OMV Petrom a...

Se reia alimentarea cu gaze naturale în zona Deta. OMV Petrom a acceptat pomparea în sistemul propriu a combustibilului de la Transgaz

955
DISTRIBUIȚI

Nu vor mai fi probleme cu alimentarea cu gaze naturale a zonei Deta, spune prefectul de Timiș, Liliana Oneț, la ieșirea de la discuțiile purtate la Timișoara cu ministrul de Interne, Marcel Vela, respectiv cel al Lucrărilor Publice, Ion Ștefan. Vela a anunțat că au fost purtate discuții între Ministerul Economiei și OMV Petrom, ca societatea să permită accesul la conducta sa de transport a gazelor spre localitățile afectate, pentru pomparea de combustibil din sistemul național, de la Transgaz.

”Astăzi a avut loc o întâlnire cu cei de la OMV Petrom. Au anunțat că vor fi de acord să dea drumul la gaz din conducta Transgaz, pentru că problema este că ceea ce ei exploatează în momentul de față prin sonda de la Partoș nu ajunge pentru consumul din cele șase localități. De asemenea, luni va avea loc, la Ministerul Economiei, o întâlnire cu toate părțile implicate, Transgaz, OMV Petrom, Ministerul Economiei și cei doi distribuitori de gaze naturale din zonă, cu siguranță de va semna un acord și se va lua o decizie cu ce se va întâmpla”, a anunțat Liliana Oneț, ulterior întâlnirii cu cei doi miniștri.

Ea spune că, în noile condiții, nu vor fi probleme la iarnă cu alimentarea localităților respective.

”Din moment ce cei de la OMV Petrom au promis că vor da drumul la gaz, nu vom avea probleme nici peste iarnă. Se dă drumul de astăzi la gaze”, a completat Oneț.

Comentarii

comentarii