Acasă Politica Se sparge Alianţa pentru Timiş?

Se sparge Alianţa pentru Timiş?

DISTRIBUIȚI

UPDATE: Nicolae Robu: „Dl Ciuhandu este un om inteligent şi înţelege foarte bine că timişorenii nu-l mai vor ca primar”

Vicele penelist Dan Radu Ruşanu îl acuză pe Ciuhandu că nu şi-a respectat promisiunile din Alianţa pentru Timiş

Senatorul hunedorean Dan Radu Ruşanu, vicepreşedinte al PNL, responsabil pe zona de Vest, a vorbit la Timişoara despre relaţia pe care a avut-o PNL cu… Ciuhandu la alegerile din 2008 şi cum a evoluat ea până în momentul de faţă.

 „Domnul Ciuhandu a ieşit cu voturile PNL şi ale Forumului German în 2008. Noi atunci am făcut nişte promisiuni domnului Ciuhandu, promisiunile pe care le-a făcut domnia sa nu le-a respectat ulterior. Ne-a promis o susţinere în campania de la generale. Un city manager care trebuia să fie din partea PNL. Cred că este bine ca după 16 ani de zile să mai facem o schimbare. În ultimii 5-6 ani de zile în Timişoara nu am văzut că s-a schimbat nimic”, a spus Ruşanu. Cât priveşte eventuale negocieri ale PNL cu aripa Ciorbea-Ciuhandu, Ruşanu spune că au fost nişte întâlniri pe la Bucureşti, însă fără nici un rezultat. „Candidatul USL la Primăria Timişoarei este domnul profesor  Nicolae Robu – nu există nici o altă negociere, nici un alt subterfugiu”, a spus răspicat Dan Radu Ruşanu. PNL, FDGR şi PNŢCD au stabilit în 2008 Alianţa pentru Timiş – o colaborare privitoare la alegerile locale.
 
„Din octombrie 2010 ei nu mai respectă protocolul Alianţei pentru Timiş”
 
„Noi am fost cei care i-am ajutat şi nu ei pe noi. Domnul Ruşanu vroia să fac tandem cu domnul Drăgănescu, dar am refuzat – a atacat primăria în contencios de multe ori. La alegerile generale ce susţineri, să fac campanie? Postul de city manager există în organigramă, dar domnul Boc a introdus o legislaţie şi city managerul nu se acordă pe chestii partinice. Săptămâna trecută am fost invitat la sediul PNL, nu m-am dus să mă milogesc pentru al cincelea mandat, nu vreauu să sparg această construcţie politică numită USL, noi vrem să mergem cu PNŢCD şi cu asta-basta. Nu am cerut nimănui nimic. Nu că mi-am adus aminte, şi-au adus ei aminte de mine. din octombrie 2010 ei nu mai respectă protocolul Alianţei pentru Timiş. Ei nu mai respectă la nivel local, uitaţi-vă cu masterplanul, parcul copiilor, tramvaiele  am avut numai blocaje. Nu am nici un fel de dorinţă, dacă se doreşte această schimbare cu domnul Robu să câştige alegerile. La nivel central am avut nişte negocieri cu domnul Ciorbea cu PNL, o să-l anunţ pe domnul Ciorbea să-şi continue negocierile dar fără organizaţia judeţeană PNŢCD. Mă intrigă că acest domn îşi permite să facă aceste afirmaţii. Domnul Robu dacă vrea să candideze, să candideze, la judeţ să candideze cine vrea, noi o să mergem pe PNŢCD în judeţul Timiş, ne vedem la alegeri dacă vom fi lăsaţi să participăm”, a declarat Gheorghe Ciuhandu – preşedinte CNC PNŢCD.
 
Nicolae Robu: „Dl Ciuhandu este un om inteligent şi înţelege foarte bine că timişorenii nu-l mai vor ca primar”
 
„Eu nu-mi fac campanie atacându-l pe domnul Ciuhandu. Chiar dacă aş avea din belşug cu ce şi chiar dacă dânsul mă atacă tot mai des pe mine. Dl Ciuhandu este un om inteligent şi înţelege foarte bine că timişorenii nu-l mai vor ca primar, realizând, în sfârşit, că dânsul mereu le-a înşelat aşteptările, speranţele, timp de 16 ani. De aceea e supărat. După 16 ani, un oraş ca Timişoara ar avea nevoie de schimbare, chiar şi dacă ar avea un primar bun. Timişoara e un oraş dinamic, nu poate rămâne atâta timp anchilozat. E vremea înfăptuirilor! Vreme perfectă pentru mine care am fost dintodeauna un înfăptuitor!”

Comentarii

comentarii