Acasă Actualitate Sectorul “Pomicultură” cere sprijin financiar pentru a face faţă crizei

Sectorul “Pomicultură” cere sprijin financiar pentru a face faţă crizei

DISTRIBUIȚI

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale din sectorul legume fructe, miercuri, 6 mai. Asociaţia producătorilor de mere din Transilvania a înaintat propuneri privind acordarea de sprijin financiar pentru sectorul pomicultură, în vederea diminuarea efectelor crizei existente în acest moment la nivel mondial. Propunerile au privit găsirea unor forme de sprijin pentru investiţii în plantaţii noi, prin înlocuire plantaţiilor vechi.
S-a sugerat găsirea unei forme de sprijin asemănătoare celui pentru reconversie, prin care fermierii să-şi poată înlocui plantaţiile pomicole îmbătrânite. Găsirea unor forme de sprijin financiar care să poate fi acordate după anul 2009 până în 2013.
Pentru găsirea unor soluţii viabile, pe care reprezentanţii României să le poată susţine la Bruxelles cu şanse reale de a fi acceptate, reprezentanţii asociaţiei au cerut continuarea întâlnirilor tehnice şi a consultărilor cu reprezentanţii ministerului, cât şi cu organizaţiile profesionale existente la nivel european. S-a stabilit ca miercuri, 27 mai, să aibă loc reuniunea grupului de lucru tehnic pe sectorul legume-fructe, pentru a găsi soluţii de implementare a celor propuse, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene, astfel încât să poată fi stabilită o strategie clară şi sustenabilă pentru perioada 2010-2013.

Comentarii

comentarii