Acasă Politica Șeful PSD Timișoara cere specialiști selectați ”pe bune” în consiliile de administrație...

Șeful PSD Timișoara cere specialiști selectați ”pe bune” în consiliile de administrație ale societăților primăriei

1073
DISTRIBUIȚI

Noul șef al PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, spune că a trecut vremea sinecurilor politice, de oferire a locurilor din consiliile de administrație ale societăților politice aparținând Primăriei Timișoara, și înlocuirea acestor persoane cu specialiști selectați în urma unor concursuri publice,

Ritivoiu a comentat și pe marginea refuzului administrației Fritz de a schimba componența consiliilor de administrație, extrem de politizate, de la societățile aflate în subordinea primăriei, dând ca exemplu faptul că Ionuț Nasleu a fost schimbat de la conducerea Piețe SA, dar a rămas în consiliul de administrație al societății. Totodată, a vorbit despre modul în care au fost numiți reprezentanții primăriei la Retim, cele mai bine plătite dintre toate. El a subliniat acordul ”frățesc” în urma căruia un post a fost alocat de Fritz, unul de USR, unul de PNL. Liderul PSD Timișoara spune că în aceste consilii de administrație ar trebui să fie exclusiv specialiști buni, selectați pe bază de concurs și nu sinecuri politice.

Mihai Ritivoiu nu a vrut să se pronunțe asupra calității de specialist sau… sinecură pentru city managerul Matei Creiveanu, trimis de Dominic Fritz la Retim pentru a primi 3500 de lei în plus la cei 17.000 de lei pe care îi ia pentru postul principal

”Prefer să nu mă pronunț, dar cred că trebuia organizat un concurs de CV-uri public, specialiștii se selectează, iar cel mai bun exemplu este chiar alegerea city managerului. Când propunerea vine de la partid, la acești bani se putea face un proces mai serios. Modul în care se nominalizează e greșit, am văzut ce s-a întâmplat. Sunt pierderi de milioane de lei. Ce garanții am că cei propuși acum sunt mai buni? Este o numire și o asumare politică.  La alegerea city managerului dau credit inițiativei primarului pentru modul de selectare”, a comentat Mihai Ritivoiu.

De asemenea, Mihai Ritivoiu sugerează că fostul primar, Nicolae Robu, e un personaj pe care îl regretă, în dauna actualului, Dominic Fritz. Despre acesta, liderul PSD Timișoara spune că nu își asumă nicio semnătură măcar, iar administrația condusă de acesta duce orașul în colaps financiar.

”Nu credeam că voi spune asta vreodată, dar față de actuala administrație, Nicolae Robu a fost o lumină. Omul, de bine de rău, rostogolea niște chestiuni, desigur, o făcea cu rezultatele pe care le vedem acum, că orașul este în colaps financiar. Dar pe vremea lui nu existau asemenea blocaje. Orașul este blocat, au fost tăiate invesitțiile, au fost oprite lucrările. Riscăm să intrăm într-un colaps în Timișoara. Nimeni nu semnează nimic la USR-PLUS, toți își deleagă atribuțiile”, a declarat, vineri, Mihai Ritivoiu.

 

Comentarii

comentarii