Acasă Politica Semnal de alarmă tras de PSD Timiș, cu privire la politizarea gravă...

Semnal de alarmă tras de PSD Timiș, cu privire la politizarea gravă a STPT și a societății Piețe SA, de către primarul Nicolae Robu

1388
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele PSD Timiș, și Daniel Idolu, șeful Grupului de consilieri PSD din cadrul Consiliului Local Timișoara, au atras atenția, joi 21 iunie, că Nicolae Robu a politizat într-un mod ieșit din comun conducerile Societății de Transport Public Timișoara – STPT și a societății Piețe SA. Prin urmare acest fapt va îndrepta către dezastru activitatea la aceste unități economice, iar cei care vor avea de suferit vor fi cetățenii întregului oraș.

„Se vorbește de mai mult timp de incompetența managerială la cele două societăți comerciale despre prăpastia în care se scufundă. Astfel, observăm că primarul Nicolae Robu a găsit soluția și a politizat foarte grav și a plantat peneliști în consiliile de administrație și de conducere ale celor două societăți. Acolo este nevoie de specialiști în domeniu, dar a fost aleasă calea politică. Tragem un semnal de alarmă și ne arătăm îngrijorarea, față de această situație și să ne îndoim de cunoștințele în domeniul managementului, privind transportul public și administrarea piețelor, ale celor care se ocupă de destinele acestor societăți comerciale. Aici, vorbim de gestionarea unor sume importante de bani publici, societăți care deservesc sute de mii de cetățeni, dar care acum vor ajunge în derivă. Acum sub ocupația politică ne vom baza pe un management politic sută la sută și nu pe cunoștințe tehnice în domeniu. E un semnal maxim de alarmă tras de PSD Timiș”.

Idolu a accentuat, în legătură cu ședințele AGA ale celor două societăți comerciale:

„Să vii acum să faci ilegalități pe bandă rulantă, în ascuns de ședința AGA, fără să respecți legea e foarte grav. Acum nu mai poți lucra pe pierdere, dacă ești societate pe acțiuni. Atenționez faptul că este inadmisibil să se facă ședință AGA, chiar două în aceeași zi, în care să se ia decizii foarte importante fără să fie convocat acest mini-AGA a Societății de Transport Local. Atunci trebuie să ne întrebăm de ce se întâmplă toate astea, că au ceva da ascuns? În această situație nu ne putem aștepta la performanță, iar cei care vor suferi vor fi cetățenii ;i întreg orașul!”, a conchis Daniel Idolu.

De asemenea, un alt subiect dezbătut la conferința de presă de joi a fost modul în care se votează proiectele de pe lista suplimentară din cadrul CL Timișoara. Dobra a transmis și un mesaj către cetățenii Timișoarei, către Nicolae Robu și PNL Timiș.

“Grupul Social Democrat din Consiliului Local Timișoara nu a fost și nu va fi niciodată împotriva dezvoltării municipiului Timișoara, dar nici nu va mai accepta promovarea unor proiecte de hotărâri, fără să aibă materialele de susținere, expunerea de motive sau referatul de necesitate, fără ca aceste proiecte să intre în comisiile de specialitate să fie analizate conform procedurilor legale. Bineînțeles acceptăm varianta unor proiecte care necesită aprobarea lor în regim de urgență. Nu suntem absurzi. Există situația în care proiecte pe fonduri europene apărute pe ultimul moment necesită anumite clarificări și hotărâri ale CLT. Atragem atenția că nu putem accepta ca lista proiectelor suplimentare, proiecte care nu au niciun regim de urgență, să fie mai mare decât lista proiectelor de pe ordinea de zi. Suntem pentru dezvoltarea orașului Timișoara, dar nu dorim ca pe consilierii locali ai PSD Timiș să îi coste libertatea, prin necunoașterea întregii documentații la un proiect de hotărâre. Noi am discutat în cadrul grupului PSD din cadrul CLT și e momentul să spune „Stop!”  acestor demersuri total ilegale practicate în CLT, în ceea ce privește promovarea proiectelor de hotărâre”, a declarat Călin Dobra.

Daniel Idolu a adăugat în acest sens: „Eu nu vreau să am răspundere penală față fapte de care nu am cunoștință. De multe ori am făcut compromisuri și am votat, deși știam că nu trebuie să votez în asemenea mod. S-a ajuns să aflăm nu cu o zi înainte despre multe proiecte de pe ordinea suplimentară, ci în timpul ședinței că trebuie să le votăm. Mai grav, despre altele am aflat după terminarea ședinței, ca fiind votate. Acestea sunt falsuri în CLT”, a atenționat Dan Idolu.

Comentarii

comentarii