Acasă Economic Semnarea contractului pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului...

Semnarea contractului pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Timișoara se amână

DISTRIBUIȚI

Semnarea contractului pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timișoara Traian Vuia, programată vineri, 8 aprilie, se amână..

Ieri, 6 aprilie 2022, la C.N.S.C. (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) a fost înregistrată contestația societății Strabag SRL București (de pe locul II) referitoare la procedura de achiziție publică pentru desemnarea executantului proiectului „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcții cu destinația «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”. În termen de 5 zile de la data înregistrării contestației,  Societatea Strabag trebuie să depună o cauțiune de 2% din valoarea estimată a contractului. Termenul pentru soluționarea contestației este de 20 de zile.

Până la clarificarea tuturor elementelor de legalitate și până la soluționarea cauzei la C.N.S.C., semnarea contractului este amânată.

Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei. Concelex SRL București a fost desemnat câștigătorul licitației pe 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Pe locul II a fost societatea Strabag cu ofertă la valoarea de 87,78 milioane de lei. Termenul pentru depunerea contestațiilor a fost 4 aprilie 2022. Deși contestația a fost înregistrată de C.N.S.C. în 6 aprilie, este luată în calcul data transmiterii documentului, care poate fi în termenul legal de contestare.

Comentarii

comentarii