Acasă Politica Senatorul PNL de Timiş, Marilen Pirtea, şi-a prezentat raportul de activitate în...

Senatorul PNL de Timiş, Marilen Pirtea, şi-a prezentat raportul de activitate în Parlamentul României (2019)

DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiş Marilen Pirtea şi-a prezentat Raportul de activitate pe 2019 în Parlamentul României, în care arată că atât din postura de rector al Universităţii de Vest din Timişoara cât şi ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-a concentrat acţiunile pe susţinerea şi îmbunătăţirea continuă a Educaţiei din România, iar din postura de secretar al Comisiei de buget finanţe bănci a votat şi a susţinut mai multe iniţiative de lege care să ajute la dezvoltarea economiei naţionale.

În Raportul de activitate, parlamentarul arată că a promovat principiile corecte care ar trebui să ducă la modernizarea Educaţiei din ţara noastră, dar s-a axat foarte mult şi pe strategiile pentru viitor.

“Educaţia din România trebuie orientată spre viitor, într-o economie marcată de Revoluţia Industrială. Pe lângă cercetare, inovaţie, cred că susţinerea educaţiei devine o măsură tot mai importantă, mai ales pentru a calma exodul capitalului uman înalt calificat din România. Educaţia a fost şi va fi o prioritate crucială pentru mine. Ca secretar al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor am votat şi susţinut mai multe iniţiative de lege care să ajute la dezvoltarea economiei României, la creşterea nivelului de trai pentru fiecare român”, afirmă Marilen Pirtea.

Ca membru al Partidului Naţional Liberal, Marilen Pirtea şi-a ghidat activitatea în domeniul buget-finanţe-bănci pentru promovarea şi susţinerea unor măsuri prin care să fie sprijiniţi antreprenorii şi mediul românesc de afaceri.

“Totodată, am fost unul dintre cei care am atras atenţia de nenumărate ori că OUG 114, una dintre cele mai otrăvitoare Ordonanţe de Urgenţă date de Guvernul PSD&ALDE afectează pe termen scurt, mediu şi lung, mediul de afaceri din România. Voi continua să fiu o voce raţională şi critică, atunci când va fi nevoie, pentru a susţine dezvoltarea economiei României, din postura de parlamentar”, menţionează deputatul.

O parte a activităţii din sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019 s-a concentrat şi pe susţinerea intereselor judeţului Timiş şi pe ale timişenilor. “Am susţinut la dezbaterea pe proiectul de buget pe anul 2019 mai multe amendamente pentru a obţine bani pentru dezvoltarea comunităţilor locale, însă majoritatea PSD&ALDE le-au respins, fără nicio remuşcare. Prin activitatea mea viitoare nu mă voi opri din promovarea intereselor judeţului Timiş!”, promite Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii