Acasă Actualitate Seniorii liberali din Timiș sunt revoltați: ”Pe noi, nimeni nu ne consultă?”

Seniorii liberali din Timiș sunt revoltați: ”Pe noi, nimeni nu ne consultă?”

DISTRIBUIȚI

Atunci când PNL Timiș avea să ia ființă, imediat după Revoluția de la Timișoara, fondatorii PNL erau persoane de o noblețe admirabilă, fără a cere să fie admirați. Intelectuali de elită, profesori, medici, scriitori sau persoane de alte profesii, alături de tineri absolvenți ai unor universități sau studenți erau forța de dreapta a Timișoarei, a Timișului. Îi admiram! Unul dintre ei este domnul Viorel Coifan, liberal cu o educație aleasă, cadru universitar, fost deputat și fost președinte CJT, acum, consilier al președintelui CJT, Alin Nica.

Domnia sa se revoltă pe situația de criză creată în ultimele zile nu doar în Timiș, dar și în țară. S-a decis între PSD și PNL ca alegerile locale să fie pe liste comune? Da. Cum s-a decis? Au fost întrebați decidenții locali și regionali? ”Unde este criteriul descentralizării?” se întreabă Viorel Coifan.

”În județul Timiș, președintele CJT este Alin Nica. A fost votat cu vot uninominal, democratic, cum se poate pune la îndoială capacitatea sa de a intra într-o competiție deschisă în alegerile locale din iunie 2024? Cine își permite asta? Alin Nica a făcut pentru anul Capitalei Culturale a Europei cel mai mare eveniment: expoziția Brâncuși! A generat investiții în județ, nu a fost implicat în scandaluri publice, este un om onest, în PNL de vreo 20 de ani, PNL Timiș are majoritatea primăriilor din județ, cine nu dorește ca el să nu fie candidat la președinția CJT?” se întreabă domnul Coifan.

”Pe noi, cei care știm totul despre PNL, de la înființare până acum, nu ne întreabă nimeni? Este revoltător. Nu știm nici ce sistem va avea lista pentru alegerile europarlamentare. Va fi sistemul fermoar? Va fi altfel? Câți din PNL și câți din PSD? Încă nu știm nimic. În ipoteza de a se merge pe liste comune în alegerile locale, cu un candidat la președinția CJT care va fi altul decât Alin Nica, se încalcă două principii: cel al legitimității actualului președinte, care este maximă (având în vedere votul uninominal), și cel al doilea faptului că PNL Timiș și-a votat DEJA candidatul: pe Alin Nica. PNL Timiș a fost întotdeauna una dintre citadelele liberalismului românesc. Ignorarea cu bună știință și rea credință, deopotrivă, a acestui adevăr, va produce mari neajunsuri în procesul electoral din acest an. Susținătorii partidului PNL, dezamăgiți de această măsură, nu vor fi încurajați să participe la alegerile europarlamentare, și mai cu seamă la cele locale. Este un adevăr că în ciuda unui protocol la nivel național intre PSD și PNL, în teritoriu s-au manifestat ostilități.

În numele seniorilor fondatori ai PNL Timiș, solicit imperios conducerii naționale a partidului, să analizeze cu luciditate situația existentă, reevaluând scenariul propus!” a conchis domnul Coifan!

PS Liste separate, candidat al PNL Timiș: Alin Nica, cere domnul Coifan, în numele fondatorilor PNL Timiș!

Comentarii

comentarii