Acasă Actualitate Servicii GRATUITE de asistență juridică în vederea reglementării actelor de identitate și...

Servicii GRATUITE de asistență juridică în vederea reglementării actelor de identitate și de proprietate, pentru comunitatea marginalizată de romi din cartierul Kunz Timișoara

DISTRIBUIȚI

GAL Freidorf anunță începerea implementării proiectului Consiliere pe probleme sociale, juridice în vederea reglementării actelor de identitate, de proprietate, de stare civilă, de  obținere a drepturilor de asistență socială (beneficii de asistență/servicii sociale) etc. pentru comunitatea marginalizată de romi din cartierul Kunz Timișoara,, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 prin Strategia de Dezvoltare Locală a GAL Timișoara, în valoare de 898.129,00 lei.

Asociația GAL Timișoara, implementează Strategia de Dezvoltare Locală, în valoare de 7 milioane euro pentru comunitatea marginalizată din cartierele: Kuncz, Plopi, Traian, Ciarda Roșie și Modern, cu scopul reducerii riscului de sărăcie și excluziune socială, cu accent pe populația de etnie romă.

Proiectul se va desfășura în perioada august 2022 – decembrie 2023 și își propune să sprijine comunitatea marginalizată (romă) din cartierul Kunz din Timisoara în vederea reglementării actelor de identitate, de proprietate, de stare civilă, de obținere a drepturilor de asistență socială (beneficii de asistență/servicii sociale) pentru 100 persoane din care 20 romi, persoane care se află în risc de sărăcie și excluziune socială (persoane cu dizabilități, persoanele aparținând minorității roma, persoanele care se confrunta cu un grad ridicat de deprivare materială severă).

Problemele comunității vizate sunt lipsa documentelor de proprietate asupra spațiilor locative ocupate de comuniatea romă în cartierul Kunz și lipsa documentelor de identitate. Lipsa acestora blochează accesul membrilor comunității la servicii de sănătate, educație, ocupare.

Persoanele interesate de a beneficia de serviciile oferite prin acest proiect trebuie să se înregistreze în grupul țintă. Pentru detalii și înscriere pot contacta GAL Freidorf la sediul Asociației str. Tudor Vladimirescu nr. 25, cam. 8, telefon 0256 702745, 0747 165516, pe site-ul Asociației www.galfreidorf.ro.

Comentarii

comentarii