Acasă Actualitate Serviciul de medicină școlară al Primăriei Timișoara va primi 34 de PC-uri...

Serviciul de medicină școlară al Primăriei Timișoara va primi 34 de PC-uri din donații

DISTRIBUIȚI

Serviciul Public Asistență Medicală Școlară al Primăriei Municipiului Timișoara va fi dotat cu 34 de PC cu sprijinul Intel și Asociației OneSource, anunță reprezentanții municipalității. Acestea ar urma să ajute la digitalizarea serviciului. Mai precis, la monitorizarea stării de sănătate a copiilor din școlile și grădinițele din Timișoara.

Vorbim de un sistem interconectat cu datele înregistrate de medicii de familie la care elevii sunt înscriși. Într-o etapă următoare va fi achiziționată și instalată o platformă care să faciliteze comunicarea și accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât și de către cei din cabinetele din școli sau grădinițe.

„Aceste donații vor ajuta administrația locală să înceapă să documenteze electronic interacțiunile medic – elev și pornind de la datele specifice, reale și concrete obținute – să formuleze politici și programe locale adecvate de îmbunătățire a sănătății elevilor. Suntem în continuare deschiși la colaborări care să ne ajute să oferim un viitor mai bun copiilor din Municipiul Timișoara” declară Diana Amza, coordonatoarea activității Serviciului Public Asistență Medicală Școlară.

„Facem un pas foarte important în asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor și scolarilor din unitățile de învățământ. Un astfel de sistem permite să urmărim în dinamică dezvoltarea copilului, evoluția unei afecțiuni cronice și cel mai important să aplicăm programe de profilaxie în timp util” consideră dr. Lia Vlaicu, medic în rețeaua de medicină școlară.

Comentarii

comentarii