Acasă Politica ”Și bărbații pot naște, iar avortul e drept fundamental al omului”, a...

”Și bărbații pot naște, iar avortul e drept fundamental al omului”, a decis Parlamentul European, și cu voturile europarlamentarilor USR

DISTRIBUIȚI

Parlamentul European a adoptat joi raportul Matic prin care le cere celor 27 de state membre ale Uniunii Europene să garanteze accesul femeilor la avort şi să asigure în acelaşi timp accesul la “o contracepţie de calitate şi la preţuri accesibile”.

Acelasi raport prevede că și bărbații pot naște și că avortul e drept fundamental al omului. Acest raport fără caracter obligatoriu, dezbătut intens în sesiune plenară, face apel la statele membre “să garanteze că femeile beneficiază de drepturi sexuale şi reproductive de calitate, complete şi accesibile, precum şi să suprime toate obstacolele care împiedică accesul deplin la aceste servicii”, potrivit stiripesurse.ro.

Este vorba “de un pilon fundamental al drepturilor femeilor şi al egalităţii de gen”, care “nu poate fi în niciun fel redus sau retras”, insistă rezoluţia, adoptată cu 378 de voturi ‘pentru’, 255 ‘împotrivă’ şi 42 de abţineri.

Raportul critică posibilitatea oferită de unele state membre medicilor sau centrelor medicale să refuze să furnizeze servicii de sănătate pe baza unei “clauze de conştiinţă”.

Parlamentul European le cere de asemenea statelor membre să garanteze accesul la “produse contraceptive de calitate şi la preţuri accesibile, în contextul în care majoritatea statelor membre nu le rambursează sau le rambursează doar într-o mică măsură. Legislativul comunitar cere de asemenea un acces la tratamente de fertilitate fără discriminare, în special faţă de femeile singure sau cuplurile de femei.

PE încurajează de asemenea “o educaţie sexuală completă pentru copiii din învăţământul primar şi secundar”, ţinând cont de “diversitatea orientărilor sexuale şi de gen”.

Pentru raportul care este intens contestat de Biserica Catolică au votat: Dacian Cioloș, Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță, toți membri ai USR-PLUS, din grupul Renew.

”Din păcate, Raportul Matić a trecut cu 378 voturi în favoare, 255 împotriva și 42 abțineri.  Le mulțumesc europarlamentarilor PNL pentru votul împotriva acestui proiect nociv!

Atât noi, cât și restul țărilor membre am făcut greșeala de a trimite în Parlamentul European oameni făra frică de Dumnezeu.

Neomarxismul ideologic, mascat sub numele de progresism și globalism ia amploare alarmant în Europa. Cu fiecare demers, suntem martorii restrângerii drepturilor cetățenești, a libertăților, precum și a principiilor care au pus bazele constructului european – totul sub pretextul că este spre binele nostru.

Dacă aceasta este “lumea nouă”, prefer să rămân de “modă veche”. Atâta timp cât voi activa în sfera publică, și nu numai, voi milita pentru o societate construită pe valori și principii sănătoase, creștin-conservatoare. Rămânem uniți! Doamne, dă izbândă!”, a scris, pe pagina sa de facebook, deputat PNL Timiș Ben Oni Ardelean.

 

Comentarii

comentarii