Acasă Administraţie Situația hidrologică în Banat: 31,7 litri pe metru pătrat pe Bârzava, 21,5...

Situația hidrologică în Banat: 31,7 litri pe metru pătrat pe Bârzava, 21,5 l/mp, pe Timiș și 18,5 l/mp pe Bega

199
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat (ABAB) Timișoara atenționează că, în întreg spațiul hidrografic Banat, au fost înregistrate ploi abundente în ultimele 24 ore, iar mai consistente cantitativ au fost în bazinele hidrografice Bârzava, Caraș, Timiș și Bega, din județele Caraș-Severin și Timiș.

Astfel, au fost înregistrate valori mai mari în bazinul hidrografic Bârzava: 31,7 l/mp la stația hidrometrică Moniom. 28, 5 l/mp la stația hidrometrică Reșița. 21,5 l/mp la stația hidrometrică Tirol.

În bazinul hidrografic Caraș, cele mai mari precipitații, și anume 25 l/mp, s-au înregistrat la stația hidrometrică Secășeni.

În bazinul hidrografic Timiș, cele mai importante precipitații au fost înregistrate la stația hidrometrică Brebu-21,5 l/mp (râu Pogăniș) și stația hidrometrică Chevereș-16,5 l/mp (râu Timiș).

În bazinul hidrografic Bega, cea mai mare cantitate de precipitații a fost de 18,5 l/mp la stația hidrometrică Balinț (râu Bega).

Hidro

În urma ploilor căzute, nu sunt depășiri de debite și niveluri pe râurile din Banat –  mai spun specialiștii de la ABAB Timișoara.

Știați că, la nivelul Apele Române Banat rețeaua hidrologică este formată din: 80 stații hidrometrice pe râuri, 17 stații automate pt. Precipitații și 63 stații automate pentru nivel, precipitații și temperatură -încheie ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii